Una vintena de persones cegues surten a navegar

vela.jpg


L’ONCE Catalunya i el Reial Club Marítim de Barcelona han posat en marxa una iniciativa pionera pel que fa a la vela inclusiva. El projecte WE CAN SEA, que fa el joc de paraules entre el mar i veure.

Així, dissabte 12 de febrer una vintena de persones cegues de l’ONCE Catalunya, van realitzar una sortida a vela-creuer pel port de Barcelona. Per molts d'ells i elles va ser la primera vegada i per a tots i totes, una experiència fantàstica. L'activitat va estar possible gràcies a la participació altruista del socis del Marítim que van cedir les seves embarcacions i van dedicar una part del seu temps. Més d'una desena de patrons experimentats van cedir un espai als seus vaixells i van compartir els seus coneixements per navegar.

Abans de la sortida hi havia moltes expectatives i nervis. L'afiliat Javier de la Rosa es declarava entusiasmat i molt nerviós. Un altre afiliat, Xavi, cec total, s'agafava fort al timó i tenia enormes ganes de "sentir les ones, el moviment i el vent del mar a la cara".

“Normalment aquestes activitats no estan a l’abast de persones amb discapacitat visual i gràcies al Reial Club Marítim de Barcelona tenim aquesta oportunitat que és fantàstica. Només poder-ho fer ja és un èxit. És una gran experiència per  nosaltres. Una oportunitat de passar-ho bé i també de socialitzar i sentir-nos iguals”, va manifestar Pol Viñuales, coordinador d’animació socio cultural i esport de la Delegació Territorial ONCE Catalunya.

La Delegació Territorial d'ONCE Catalunya i el Reial Club Marítim de Barcelona organitzaran una sortida mensual a vela-creuer cada mes. La següent, la segona quinzena del mes de març, segurament. I més endavant es començarà també amb el rem.

Grup de persones de l'ONCE Catalunya, entre persones cegues i acompanyants, ii patrons del Reial Club Marítim de Barcelona, abans de sortir a navegar.

Animació sociocultural: per als que volen divertir-se
L'ONCE considera l'oci com a component essencial de l'experiència humana, com a espai creatiu i públic, amb una dimensió inclusiva, on totes les persones tenen cabuda i s'interrelacionen. Per això la pràctica de l'oci va més enllà de la diversió, accions educatives que garanteixen més gaudi i satisfacció.

Per això ofereix als seus afiliats la possibilitat de participar en activitats com ara sortides culturals, excursions, visites a museus, assistència al teatre, tallers formatius i creatius... També poden participar en grups de teatre i de música, així com practicar l'esport en diverses modalitats.

 

Aquí pots escoltar i llegir el reportatge de betevé
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)