Un català entre els guanyadors del concurs ‘HAIKUS. Poemes d’or, plata i bronze’

thumbnail_foto_familia_haikus.jpg

El concurs 'Haikus, Poemes d'or, plata i bronze', posat en marxa per la Fundació José Manuel Lara -en col·laboració amb Fundació ONCE i el Comitè Paralímpic Espanyol, així com amb el suport de l'Institut Cervantes-, ja té guanyadors. Després de la reunió del jurat, ha resultat guanyador Julián de la Casa, de Madrid (haiku d'or); el segon lloc ha estat per a Dominique Heathcote, que viu a Barcelona (haiku de plata), i la tercera plaça ha estat per a Sergio Varona, de Màlaga (haiku de bronze).

Els noms dels premiats es van donar a conèixer en el transcurs d'una gala celebrada el passat dijous 8 de juliol a Madrid, a la seu de Fundació ONCE. També es va inaugurar l'exposició 'Paralímpics, 25 anys complint somnis', que es pot veure a la sala Canvi de Sentit de l'edifici de Fundació ONCE.

L'acte va comptar amb la presència, entre d'altres, de Miguel Carballeda, president del Comitè Paralímpic Espanyol i del Grup Social ONCE; Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE; José Manuel Lara, president de la Fundació José Manuel Lara, i l'esportista paralímpica  Marta Arce, que va exercir de mestra de cerimònies d'aquest acte.

Més de 700 originals, procedents de tot el territori nacional, es van presentar a aquest certamen per al foment de l'escriptura i difusió de la cultura, que es va posar en marxa amb motiu de la celebració dels setzens Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, que tindran lloc del 24 d'agost al 5 de setembre de 2021 a aquesta ciutat asiàtica.

Potenciar els valors esportius i paralímpics (superació, esforç, treball en equip i solidaritat), tot això a través de la creació d'una peça poètica japonesa anomenada 'haiku', era el principal objectiu d'aquest concurs. El haiku pretén aconseguir la major simplicitat i, generalment, inclou referències a l'estació de l'any. Exigeix intimitat, consciència, llibertat emocional i tracta de captar la sorpresa o l'emoció que produeix en el poeta la contemplació de la realitat.

El jurat ha premiat les següents composicions en cadascuna de les categories:

Sin luz, sin ruido / sobre aceros y llantas / retoña el laurel, de Julián de la Casa. El guanyador absolut, l'haiku d'or, rebrà com a premi un val-regal per a una estada valorada en 1.300€ a la cadena ILUNION Hotels, un xec-regal de 500 euros en roba i/o material esportiu, així com un xec-regal de 200 euros per llibres.

En el suelo una / pluma, de un pájaro que / vuelve a volar, de Dominique Heathcote. El premi per al guanyador de l'haiku de plata consistirà en el lliurament d'un xec-regal per valor de 400 euros per  roba i/o material esportiu, així com un xec-regal per valor de 150 euros per llibres.

A punto de caer / y la gota de agua / no tiene miedo, de Sergio Varona. El premi per al guanyador de l'haiku de bronze consistirà en el lliurament d'un xec-regal per valor de 300 euros per peces de roba  i/o material esportiu, així com un xec-regal per valor de 100 euros per llibres.

Així mateix, cal destacar que l'haiku guanyador ha estat reproduït en espanyol i japonès a polseres que es repartiran entre els representants i esportistes paralímpics espanyols, així com entre les institucions culturals i esportives que es considerin oportunes.

Exposició 'Paralímpics, 25 Anys Complint Somnis'

L'exposició 'Paralímpics, 25 anys complint somnis', mostra un total de 27 fotografies de diferents esdeveniments esportius protagonitzats per esportistes amb discapacitat en prop d'una trentena de disciplines: bàsquet, atletisme, bàdminton, boccia , ciclisme, rugbi, esgrima, goalball, halterofília, hípica, hoquei, judo, natació, pàdel, spartan race, tennis, tir i triatló.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts