ONCE Catalunya celebra el Dia Internacional de la Dona: 'Els teus drets són els meus drets"

Seccions: Protagonistes
dona.jpg

117 persones del Grup Social ONCE a Catalunya, 85 d’elles dones, van assistir dijous 7 de març a la jornada 'Els teus drets són els meus drets' organitzada per l'ONCE a Catalunya amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que es celebrà el 8 de març, un espai per interactuar, debatre, participar i reflexionar.

Una jornada amb taula de debat amb la intervenció de quatre ponents i participació dels assistents, amb el propòsit de posar de manifest la importància de la sensibilització, reflexió i conscienciació en la ciutadania, incidint en la necessitat de garantir els drets humans de les dones, aconseguint la igualtat de gènere.

David Bernardo, president del Consell  Territorial de Catalunya, va donar la benvinguda als assistents; la presentació de l’acte i de les diferents ponents, va anar a càrrec de Rafaela Pérez i Maria de la Sierra López, vicepresidentes primera i segona, respectivament, del Consell Territorial ONCE Catalunya.

Les ponents van ser la Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones (“La veu de la dona); Neus Pociello, directora de la Fundació Aroa, (Mirada Local y global. Empoderamiento); Montserrat Pallarés, presidenta de COCEMFE Barcelona, (Mujer y discapacidad) y Judith Avellaneda, mossa d’Esquadra del Grup Central d’Atenció a la Víctima (Violencia contra la mujer).

Les ponents van ser la Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones (“La veu de la dona);  Neus Pociello, directora de la Fundació Aroa, (Mirada Local y global. Empoderamiento); Montserrat Pallarés, presidenta de COCEMFE Barcelona, (Mujer y discapacidad) y Judith Avellaneda, mossa d’Esquadra del Grup Central d’Atenció a la Víctima (Violencia contra la mujer).

Després, va haver-hi debat amb testimonis, obert a tots als assistents. Es va finalitzar amb la intervenció d’Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya

Ainhoa Fabregat, consellera territorial d’ONCE Catalunya i Guille Fernández, afiliat, estudiant i esportista van fer la lectura del manifest en tinta i Braille, respectivament.

Un espai per a totes i tots, perquè construir un futur sostenible, i en igualtat de drets per a totes les persones, és cosa de tots.

David Bernardo, president del Consell  Territorial d'ONCE Catalunya, va manifestar que “encara és necessària aquesta celebració. Allò ideal seria que no s’hagués de fer, que no tinguéssim que reivindicar els drets que tenen les dones i que tots som iguals. Encara cal clamar avui en dia la igualtat perquè la societat no ho té clar, no tenim clar que homes i dones tenim els mateixos drets i les mateixes oportunitats”.

Per a Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial d'ONCE Catalunya, “més que celebrar, commemorem el Dia Internacional de la Dona, el dia de la igualtat sobretot en la bretxa salarial i en tants drets que semblen que són més masculins que femenins. Intentem conscienciar a tota la població perquè totes aquestes desigualtats desapareguin. Dir com diu el nostre lema del 8-M: Els teus drets són els meus drets. I Rafaela va posar èmfasi en un aspecte capital: “Quan  ets dona i tens discapacitat, el problema és doble. És molt evident en l'àmbit laboral i en l'educació, fins i tot”.

Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona, del Consell Territorial ONCE Catalunya, va afirmar que "les reivindicacions que fem avui les han fet, durant molts anys, moltes dones abans que nosaltres. Lluitem per tenir els mateixos drets, els drets humans, que són els mateixos per a homes i dones. Al món hi ha 7.000 milions de persones i el 52%, més de la meitat, som dones. És una pena que a dia d'avui encara haguem d'estar així. Aixequem la veu per una justa escala salarial i per tenir més visibilitat i contra el sexisme, l'ús del llenguatge de gènere i els micromasclismes. I contra la violència, que malauradament té víctimes dia sí i dia també. Aquest és un problema de la societat, no exclusivament de la dona. Seguirem en la lluita fins que siguem iguals".
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts