Medicament Accessible PLUS inclou informació sobre intoleràncies alimentàries, ús en embaràs o possibilitat de dopatge en l'esport

app_medicamento.jpg

Medicament Accessible PLUS, aplicació per a dispositius mòbils amb informació accessible sobre medicaments, té una nova versió més completa i més fàcil d'utilitzar. Aquesta App, desenvolupada en 2014 pel Consell General de Farmacèutics, Fundació ONCE i Fundació Vodafone Espanya, facilita als ciutadans la consulta d'informació actualitzada sobre els medicaments, entre d'altres, mitjançant la captura del codi de barres i d'una manera totalment accessible per a garantir la comprensió de la mateixa independentment del tipus de discapacitat de l'usuari.

Aquesta nova versió s'ha desenvolupat al llarg dels últims mesos, tenint en compte l'experiència dels quatre anys de funcionament i les opinions d'alguns dels gairebé 30.000 usuaris que tenen instal·lada l'App. A més, s'ha tingut en compte l'evolució que ha experimentat la base de dades de medicaments del Consell General de farmacèutics Bot PLUS, de la qual es nodreix aquesta App; així com les noves demandes dels usuaris amb pacients més empoderats i una farmàcia comunitària més assistencial.


Sistema d'advertències

Amb tota aquesta informació les tres entitats han treballat en una evolució del disseny de l'eina cap a una aplicació més actual, potenciant la seva universalitat i millorant la informació que acompanya cada medicament. A més, s'ha desenvolupat una eina d'advertències que permet una major interactivitat en benefici del pacient.

Així, aquest sistema d'advertències en funció de la medicació i el perfil d'usuari - que prèviament ha emmagatzemat - avisarà, de manera proactiva, de possibles precaucions en pacients com a dones embarassades o en període de lactància, celíacs, pacients amb intoleràncies alimentàries (soja , lactosa, cacauet), usuaris de lents de contacte o esportistes de competició i possible dopatge, entre d'altres aspectes.

Medicament Accessible Plus és una solució dirigida a qualsevol tipus de pacient o ciutadà que necessiti d'informació sobre medicaments, però està especialment dissenyada per a persones amb discapacitat visual, amb dificultats de manipulació, o gent gran, per a les quals accions quotidianes, com llegir el prospecte d'un medicament, poden suposar un repte.

Foto de família de la presentació de l'aplicació Medicament Accessible PLUS


Com funciona?

L'aplicació funciona utilitzant el codi de barres que es troba en l'embalatge dels medicaments. L'usuari obre l'aplicació ja instal·lada prèviament en el dispositiu mòbil i captura el codi, després de la qual cosa rep al seu mòbil la informació sobre el medicament en un format accessible. Per facilitar la recerca del medicament, o en aquelles situacions en què no es disposa del codi de barres, l'aplicació també permet introduir el nom d'aquest teclejant-lo, fins i tot el "codi nacional del medicament", que apareix en tots els envasos.

A més, Medicament Accessible Plus incorpora dues funcions auxiliars: un localitzador de les farmàcies més properes a l'usuari i una secció que, sota el nom de 'Les meves medicines', emmagatzema la informació d'aquells medicaments que l'usuari utilitza amb més freqüència i als que vol tenir un accés ràpid.

La presentació va tenir lloc en el marc de la Madrid Accessibility Week (MAW), una iniciativa del Màster Online en Accessibilitat per Smart City, desenvolupat per la Universitat de Jaén en col·laboració amb Fundació ONCE.

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts