Medellín 'abraça la seva història' al cupó de l'ONCE

Seccions: Joc
colombia_manuel_villa_angel_sanchez_alberto_duran_y_carolina_barco.jpg

La ciutat de Medellín (Colòmbia) va protagonitzar el 'Sueldazo' del Cap de Setmana de l'ONCE del dissabte 31 d'agost. Cinc milions i mig de cupons van difondre la ciutat colombiana per tot Espanya.

El vicepresident de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes de l'ONCE, Alberto Durán; i el director general de l'Organització, Ángel Sánchez, van lliurar a l'ambaixadora de Colòmbia, Carolina Barco, i al secretari de Govern de Medellín, Manuel Villa, una làmina emmarcada amb la imatge del cupó, il·lustrat amb l'Ave Fènix i la frase 'Medellín abraça la seva història'.

Medellín, capital del departament d'Antioquia, és la segona ciutat més poblada de Colòmbia. La presentació d'aquest cupó es va realitzar durant la festa amb motiu del Dia Nacional de Colòmbia celebrada a la Residència de l'Ambaixada a Espanya.

La relació del Grup Social ONCE amb el país iberoamericà es remunta a fa molts anys, a través de la Fundació ONCE per a la Solidaritat amb les Persones Cegues d'Amèrica Llatina (FOAL), i es va fer créixer recentment amb l'arribada d' Ilunion, les empreses del Grup.

De fet, Ilunion, les empreses del Grup Social ONCE, van triar Colòmbia per iniciar la seva primera operació fora d'Espanya, per tal de traslladar el seu model empresarial social, que promou la creació d'ocupació de qualitat per a persones amb discapacitat. Les bugaderies d'Ilunion es van instal·lar a Colòmbia, on ja compten amb dues plantes, una a Medellín-la Estrella (Antioquia) i una altra a Bogotà, en què treballen un total de 189 persones, 109 amb discapacitat.

L'Alcaldia de Medellín va ser fonamental en l'arrencada del procés d'internacionalització de Ilunion, que va treballar al costat de l'Escola per a la Inclusió del Servei Nacional d'Aprenentatge (SENA) en la recerca i selecció de persones amb discapacitat. Així mateix, va comptar amb el suport del soci, Ricardo Sierra Moreno, i del principal client d'aquesta bugaderia, l'hospital Pablo Tobón Uribe.

Estreta col·laboració des de FOAL
D'altra banda, des de fa anys, el Grup Social ONCE manté una estreta relació amb aquest país, a través de la Fundación ONCE para América Latina (FOAL), molt especialment en àmbits com el de l'educació o el laboral. En matèria educativa, per exemple, la col·laboració se centra en diversos projectes dirigits a facilitar l'accés a l'educació general en centres ordinaris, amb la implicació d'entitats educatives del país, dotant-los de divers material i recurs educatiu; la capacitació en l'ús del sistema de lectoescriptura Braille per a docents; i la celebració de jornades de conscienciació amb les famílies de les persones amb discapacitat visual.

També es treballa en la capacitació de tècnics en l'àrea de baixa visió, utilitzant les tècniques i eines més actualitzades i amb l'aportació de material d'escriptura braille, bastons, àbacs, caixes de matemàtiques i quaderns braille, entre altres accions. En matèria d'inclusió laboral, destaca el Programa AGORA per propiciar la millora dels recursos per a l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat visual a través de la formació, capacitació i suport a la inclusió laboral, així com l'enfortiment institucional.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts