Música a Les Mans, Menuts!

musica_menuts_els_instruments_que_ens_agraden_002.jpg

Dissabte 2 d’abril  l’Aula de Música del CREDV CRE ONCE Barcelona va ser el punt de trobada dels infants cecs i amb baixa visió de 5 a 8 anys que estudien a les Escoles de Música.

Va ser un matí de retrobament musical on van compartir vivències musicals amb la Queralt Prats, impulsora y directora de ARTransforma que els va fer propostes de descoberta sonora i de creació musical a partir de molts instruments de percussió que havia a l’aula i d’algun altre que els hi va portar.

Al final del matí van convidar a totes les famílies a pujar a l’aula a escoltar la creació sonora que primer en petits grups i després tots junts vam compondre.

Els nens i les nenes van marxar contents/tes i satisfets/tes d’haver conegut nous companys que es van iniciant en el camí de l’estudi musical a les Escoles de Música.

A ARTransforma són professionals de l'àmbit artístic, educatiu i social treballant col·laborativament i en diferents projectes. Una part important de l'equip la forma el voluntariat, present també als treballs d'estructura de l'entitat i a cada projecte o acció.

Aquesta acció s’engloba dintre del projecte Música i dansa a l'abast, que ofereix oportunitats de participació en activitats artístiques de qualitat a persones amb discapacitat i/o problemàtiques de salut mental. Es pot incorporar el projecte a la proposta educativa del centre o bé en format extraescolar. Són sessions setmanals de música i moviment a diferents espais del territori. Propostes variades, accessibles i vivencials per descobrir, gaudir i aprendre de/amb la música i la dansa, i per descobrir noves vies de comunicació (verbal, no-verbal, sonora, en el gest, el moviment, els colors…). Al llarg del curs fan diferents activitats amb les famílies (posades a escena o similar).

Música a les Mans és un espai de convivència, un punt de trobada en el qual els estudiants d'Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya, que utilitzen el codi braille o altres recursos específics, poden compartir la seva afició i el seu repertori, al mateix temps que s'afavoreix la coordinació entre els seus diferents centres per compartir l’experiència i generar noves propostes que incideixin en una millora de l'atenció educativa. Música a les Mans també és un espai en el que es posa en valor la tasca de tots els professionals que treballen per la inclusió educativa, així com l’esforç i dedicació dels estudiants i les seves famílies, una tasca de la que a casa nostra i a nivell europeu en som pioners des de fa més de 30 anys.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts