La pandèmia de la Covid-19 aflora noves barreres per a les persones amb discapacitat

accesibilidad.jpg

Les situacions derivades de l'Estat d'Alarma per lluitar contra la Covid-19, així com de les mesures adoptades en la 'nova normalitat', han aflorat noves barreres a les quals les persones amb discapacitat han de fer front en el seu dia a dia. Aquesta és una de les principals conclusions del segon informe de Fundació ONCE, realitzat en col·laboració amb Citibeats, una plataforma d'Intel·ligència Artificial Ètica que ha analitzat les més de 300.000 opinions recollides a Twitter.

En aquest segon anàlisi s'identifiquen a què barreres s'enfronten amb més freqüència els ciutadans espanyols amb discapacitat i quines diferències hi ha entre col·lectius. En aquesta ocasió, s'inclou a més un enfocament especial sobre l'impacte de la pandèmia i el paper dels videojocs i la impressió 3D a la inclusió social.

La irrupció de la pandèmia del Coronavirus ha suposat un canvi d'escenari per a tota la societat, destapant mancances ocultes i accelerant la digitalització de l'ocupació, l'educació i el comerç entre d'altres. Per als col·lectius de persones amb discapacitat, ha suposat un nou repte al què adaptar-se i ha generat noves barreres a superar.

Així, el teletreball ha portat noves barreres de comunicació i solucions tecnològiques per a les persones amb discapacitat visual i auditiva. A més, les persones amb discapacitat cognitiva han patit diferents mostres de discriminació i falta d'empatia durant el confinament i les mesures posteriors.

Finalment, es constata que han aflorat noves barreres logístiques per a les persones amb discapacitat física i una incertesa creixent pel que fa a les mesures de desconfinament.

Pel que fa als videojocs i la impressió 3D s'afirma que les noves tecnologies han anat desenvolupant noves aplicacions per solucionar algunes de les barreres a les quals s'enfronten les persones amb discapacitat. L'opinió ciutadana ens permet capturar i visibilitzar històries d'èxit en aquests camps.

Els impulsors de l'estudi destaquen que els ciutadans i les seves opinions són els millors sensors per identificar problemes i necessitats socials. "La digitalització de la societat, els canals de participació ciutadana i les xarxes socials s'han convertit en plataformes per expressar les demandes ciutadanes. Això converteix les opinions ciutadanes en una rica font d'informació per identificar aquells problemes que més preocupen a la societat".

El model d'intel·ligència artificial i processament de llenguatge natural de Citibeats consisteix a capturar i estructurar les opinions ciutadanes per detectar necessitats i reptes a què s'enfronten les persones. Així, aquest projecte d'opinió ciutadana ha servit per identificar i localitzar al mapa les diferents barreres a les quals s'enfronten els col·lectius de persones amb discapacitat.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts