La Generalitat, amb l’ONCE i la seva Fundació per la inclusió de persones amb discapacitat

Seccions: T'interessa
convenio_once_generalitat_grup.jpg

La Generalitat de Catalunya ha subscrit un conveni de col•laboració amb l'ONCE i la seva Fundació amb l'objectiu de desenvolupar activitats conjuntes per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en àrees com l'ocupació, l'accessibilitat universal, l'educació, la innovació i la responsabilitat social, entre d'altres.

L'acord marc, en el qual s'inclou també a la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS) i l’Asociación Inserta Empleo, el van signar  Jordi Turull, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, el passat 20 de juliol. També van ser presents Enric Botí, president del Consell territorial;  Rosa Díaz, sotsdelegada territorial; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona; Dolors Luna, cap dels Serveis Socials d'ONCE Catalunya i Enric Opi, director d' Inserta Empleo de Catalunya i Balears. 

El conveni, que afecta la majoria de departaments del Govern, permetrà millorar la implementació de polítiques públiques d'integració social de persones amb discapacitat i la coordinació entre totes les entitats signants, té validesa fins finals de 2018.

A més, Fundació ONCE, Asociación Inserta Empleo i la Generalitat podran establir i dissenyar programes de captació, orientació i inclusió laboral de persones amb discapacitat, per tal d'aconseguir el seu accés a l'ocupació. També s'oferirà assessorament en matèria de disseny per a tots en iniciatives i mesures que tinguin com a objectiu aconseguir l'accessibilitat universal en els serveis públics que són competència de la Generalitat.

La Generalitat de Catalunya ja va signar en els anys 2003 i 2014 dos convenis de col•laboració amb aquestes entitats, amb la intenció de treballar conjuntament per a la integració social de les persones amb discapacitat. Tant els convenis marc de col•laboració de 2003 i 2014, com l’actual, afecten les competències dels departaments de Presidència; Vicepresidència, Economia i Hisenda; Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Ensenyament; Salut; Interior; Cultura; Treball, Afers Socials i Famílies, i Empresa i Coneixement.

15 línies de treball 

En concret, el conveni estableix 15 línies de treball i col•laboració entre les que es troben l'assessorament i la formació en matèria de ceguesa i discapacitat visual greu, el manteniment i la millora de la coordinació institucional, l'assessorament en l'atenció a les persones amb discapacitat visual sobre els serveis que ofereix l'ONCE, així com l'accés a l'esport i la lluita contra els jocs il•legals.

És especialment destacable la lluita contra els jocs il•legals, en la qual l’Administració de la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Tributs i Joc, en l’exercici de les competències que té atribuïdes, continuarà exercint el control sobre les activitats relacionades amb el joc il•legal que impedeixin la creació, consolidació o ressorgiment d’operadors de joc que operin a Catalunya sense comptar amb la deguda autorització administrativa, d’acord amb la normativa vigent sobre règim sancionador en aquesta matèria.

Tanmateix la col•laboració dels Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat té un doble objectiu: millorar les condicions d’autoprotecció dels venedors de l’ONCE i adquirir, des de la Policia de la Generalitat de Catalunya-Mossos d’Esquadra, estratègies dirigides a oferir una millora en l’atenció especialitzada als col•lectius amb discapacitats.

En matèria de Disseny per a tots es treballarà en iniciatives i mesures que tinguin com a objectiu assolir l’accessibilitat universal en els serveis públics en l’àmbit competencial de la Generalitat: normatives d’accessibilitat en els diferents àmbits, com parcs naturals, edificació, transport, turisme i cultura; formació i tracte a atorgar a les persones amb discapacitat i en especial amb discapacitat visual i amb sordceguesa presents a Catalunya.

Ocupació i tecnologies accessibles

Així mateix, en el marc de l’ocupació i les tecnologies accessibles, la Generalitat i els seus organismes i empreses dependents estudiaran com adequar les aplicacions informàtiques usades en els seus àmbits perquè siguin accessibles per a persones cegues, amb discapacitat visual greu o per a persones amb altres discapacitats. I el mateix a les escoles i centres d’estudis reglats.

En matèria d’accés a l’esport, les parts signants es comprometen a estudiar la implantació de mesures encaminades a la potenciació de la pràctica d’esports adaptats per a persones afiliades de forma inclusiva en clubs i federacions d’esports ordinaris, així com l’atenció especial a la pràctica de l’esport per als menors amb la finalitat d’aconseguir un desenvolupament global adequat a les seves necessitats. Les parts també es comprometen, a vetllar per l'esport de base.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts