L'ONCE s’adhereix al Pacte Digital per a la protecció de les dades de les persones

angel_sanchez_y_mar_espana_002.jpg

L'ONCE s'ha adherit al Pacte Digital per a la protecció de les persones, un gran acord per la convivència ciutadana a l'àmbit digital impulsat per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) i dirigit a institucions i empreses públiques i privades. 

El Pacte Digital promou un compromís ferm amb la privadesa en les polítiques de sostenibilitat i els models de negoci de les organitzacions, fent compatible el dret fonamental a la protecció de dades amb la innovació, l'ètica i la competitivitat empresarial.

Així mateix, la iniciativa, centrada en la protecció de dades de les persones, impulsa la transparència a les organitzacions perquè els ciutadans coneguin quines dades s'estan recollint i perquè s'utilitzen, promou la igualtat de gènere i la protecció de la infància i de les persones en situació de vulnerabilitat i impulsa la innovació, garantint que les noves tecnologies no siguin utilitzades per perpetuar desigualtats o discriminació per raons de raça, procedència, creença, religió o sexe, entre altres.

L'ONCE, com a Corporació de Dret Públic, de caràcter social, els fins de la qual són la consecució de l'autonomia personal, la plena inclusió social, la igualtat d'oportunitats i no discriminació i la minimització de l'impacte que la ceguesa o la baixa visió té a la vida de les persones, està plenament alineada i compromesa amb els objectius que persegueix el Pacte Digital.

D'aquesta manera, es compromet a implantar els principis i recomanacions que s'hi recullen i a difondre entre tots els seus grups d'interès tant el “Canal Prioritari” de l'AEPD, a través del qual es pot sol·licitar l'eliminació urgent de continguts sexuals i violents publicats a internet, com altres recursos i eines per ajudar a conscienciar sobre el valor de la privadesa i la importància del tractament de les dades personals.

Acte d’adhesió
Segons va declarar el director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, a l'acte celebrat dimarts 1 de febrer a la seu de l'AEPD, “fa anys que recorrem el camí de la transformació digital i la innovació com l'únic possible per avançar cap al futur. D'altra banda, la protecció dels drets de les persones és a l'arrel mateixa de l'ONCE, és una de les seves raons de ser”.

Per al director general de l'ONCE: “És molt important conscienciar la societat de la importància de protegir les persones. Volem que la informació que circula en xarxa dels nostres treballadors, afiliats i també dels nostres clients sigui ben tractada i mai no es converteixi en una cosa que els pugui perjudicar”.

Fins ara, més de 360 organitzacions empresarials, fundacions, associacions de mitjans de comunicació i grups audiovisuals s'han adherit al Pacte Digital promogut per l'AEPD.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)