L’ONCE impulsa el primer Observatori de l’Esport inclusiu
L’ONCE ha impulsat la creació del primer Observatori de l’esport inclusiu, una eina per analitzar la pràctica esportiva per part de les persones amb discapacitat visual, des de l'entorn escolar fins a l'alta competició, i reflexionar i elaborar propostes d'actuacions internes i externes que contribueixin a millorar-les.
Com a instrument i valor de normalització, autonomia i desenvolupament personal, des de la infància fins a la maduresa, l'esport és una de les apostes més importants de l'ONCE en el seu model d'inclusió social de totes les persones cegues o amb baixa visió.
Per a Imelda Fernandez, presidenta de l'Observatori i vicepresidenta de Serveis Socials de l'ONCE, treballar i destinar més recursos a l'àmbit esportiu és una qüestió vital per vetllar pels drets d'igualtat i inclusió de les persones amb discapacitat visual. “Els beneficis que aporta l’esport i l’activitat física, a qualsevol edat, són importantíssims. Per això neix aquest Observatori”, explicà.
Ja està en marxa l'elaboració del que serà el primer ‘Dossier de bones pràctiques per al foment i la promoció de la pràctica de l'esport de persones cegues o amb baixa visió’, de periodicitat anual. "Un projecte de gran rellevància, ja que ens permetrà compartir idees que poden ajudar a millorar la nostra participació en activitats esportives en tots els àmbits", assegura Josep Pitarch, cap de Cultura i Esports d'ONCE Catalunya.
L'Observatori impulsarà a més dos esdeveniments importants amb l'esport com a eix d'inclusió, normalització, coneixement i motivació per a nens, joves i les seves famílies.
També, les ja històriques "Escoles Esportives de l'ONCE", que aquest any se celebraran al setembre a Tarragona, sota el lema "Juguem t@ts". Ambdues activitats busquen fomentar el coneixement dels esports que es gestionen a l'ONCE i incentivar l'interès per practicar-los.
Implicació total
L'Observatori té al seu organigrama representants de totes les àrees del Grup Social ONCE -ONCE, Fundació ONCE i Ilunion-, i de tots els departaments o centres implicats en el foment de la pràctica esportiva, l'educació i l'animació sociocultural, com són els Consells Territorials de l'ONCE, els Centres de Recursos Educatius (CRE) i la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC).
La principal conclusió a què s'ha arribat aquest any a totes les àrees de l'ONCE que intervenen en l'esport de les persones cegues (promoció esportiva, escoles esportives i FEDC) és que cal apostar pel foment entre els més joves i continuar potenciant l'esport federat entre les persones cegues o amb baixa visió per continuar desenvolupant carreres esportives d'èxit en el futur, com les de Kim López o Adiaratou Iglesias que a finals de febrer van participar al Campionat d'Espanya absolut d'atletisme a pista coberta.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30