L’ONCE Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi

sant_jordi1.jpg

Dissabte dia 23 d’abril, i després de dos anys de restriccions per la pandèmia, l’ONCE Catalunya tornà a celebrar amb la ciutadania la Diada de Sant Jordi. Enguany la nostra Organització fa 25 anys que se suma amb la seva presència, a la gran festa de llibres i roses de les terres catalanes.

A l’estand de l’ONCE,  a la Rambla núm. 10 de Barcelona, els visitants van  poder trobar revistes, llibres i contes en format braille i daisy (suport sonor encriptat); adaptacions en relleu, mapes, plànols i material didàctic en general; màquines perkins d’escriptura en braille; alfabets en braille, etc... En definitiva, una  mostra del material accessible que produeix el Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO), que és el centre on s’elabora i adapta el material formatiu, cultural i d’accés a la informació per els afiliats, tant en braille, sonor o digital, i amb el que es dona suport a les inquietuds culturals i de formació del col·lectiu de persones cegues o amb baixa visió.

personal del Servei Bibliogràfic de l'ONCE a Barcelona a l'stand d'ONCE Catalunya, a la Rambla, número 10.

Els llibres de la biblioteca de l’ONCE
A la Tifloteca de l’ONCE a Catalunya els afiliats disposen d’obres en Braille en qualitat de préstec. Aquest espai també inclou el “Recó del Relleu”, on ja fa temps s’exposa una col·lecció de figures de elements artístics i culturals en 3D, que a través del tacte permet acostar als usuaris elements que els fan entendre millor el que llegeixen.

A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels 71.000 afiliats, mitjançat la seva Biblioteca Digital, 70.912 obres en braille o àudio. A més, disposa de 33 Tifloteques més que sumen al voltant de 50.000 obres per poder prestar, de las que més de 6.500 són en català.

A més s’han pujat a la Biblioteca Digital 298 obres derivades del Tractat de Marrakech, pel qual persones cegues i amb baixa visió de 35 països poden intercanviar-se llibres adaptats. En aquest moment hi ha 19 entitats estrangeres autoritzades a realitzar aquests intercanvis i s’han realitzat 2.520 descàrregues. Per altre banda, també s’han exportat 1.965 obres produïdes pel SBO.

Marató de Lectura a Tarragona
Raquel saavedra, directora d'ONCE Tarragona en un moment de la seva intervenció.El passat  21 d’abril a la seu de l’ONCE a Tarragona va tenir lloc la Lectura pública de Sant Jordi Els Déus als llibres.

Es va fer un recorregut per la literatura veient com els Déus egipcis, grecs, nòrdics… fins als moderns han deixat córrer la ploma; des de la Grècia antiga, fins als déus imaginaris de la literatura fantàstica. 

Hi van participar persones cegues i amb baixa visió que van fer la lectura en braille i també van assistir personalitats de l’Ajuntament de Tarragona, de la Diputació, del Museu del Port i de la Biblioteca Pública, així com l’escriptora Coia Valls, autora de llibre Els camins de la llum que narra la vida de Louis Braille.

Marató de Lectura a Barcelona: ‘Llibres i roses’
Divendres 22 d’abril  la Biblioteca de l’ONCE Catalunya va acollir una sessió de lectura en braille online i presencial amb Llibres i roses, protagonistes de novel·les i poemes.

Van participar treballadors i treballadores i persones cegues amb creacions pròpies que han fet al Taller de Literatura de ONCE Catalunya.

Es van llegir poemes d'autors com:

Juan Ramón Jiménez (Rosa); Lope De Vega (Tiraba rosas el amor un día); Joan Maragall (Roses franques); José Saramago (Alzo una rosa); Pere Quart (Rosa); Federico García Lorca: Jorge Luis Borges (Una rosa). I  fragments de El principito, d’ Antoine De Saint Éxupery; La sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón i La historia interminable, de Michael Ende, entre d'altres.

Divendres 22 d’abril la Biblioteca de l’ONCE Catalunya va acollir una sessió de lectura en braille online i presencial amb Llibres i roses, protagonistes de novel·les i poemes.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts