L’ONCE, amb el ‘Dia d’Europa’

Seccions: Joc
cupon_dia_europa.jpg


L'ONCE tenia previst dedicar el cupó del 9 de maig al Dia d'Europa i els 70 anys de la Declaració Schuman, que, finalment, no serà sortejat per la situació d'estat d'alarma per la crisi de la Covid19. Malgrat això, l'ONCE vol utilitzar la imatge ja dissenyada del cupó per a difondre aquest data, que representa una fita en la història de la construcció europea.

Davant aquesta iniciativa, eurodiputats i membres de la comissió han volgut sumar-se a aquesta commemoració amb una sèrie de vídeos en els quals, al costat de la imatge del cupó de l'ONCE, defensen una Europa més unida i inclusiva per a les persones amb discapacitat perquè #*LaI·lusióPotAmbTot.

El Dia d'Europa se celebra cada 9 de maig, per a commemorar la pau i la unitat del continent. Aquesta data és l'aniversari de la declaració de Schuman. En un discurs pronunciat a París en 1950, el ministre francès d'Afers exteriors, Robert Schuman, va exposar la seva idea d'una nova forma de cooperació política que fes impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees.

En la Declaració es proposava la creació d'una Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer. La CECA (formada a l'origen per França, Alemanya Occidental, Itàlia, els Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg) va ser la primera d'una sèrie d'institucions supranacionals que es convertirien en el que és avui la Unió Europea.

Els objectius de la Unió Europea són promoure la pau, els seus valors i el benestar dels seus ciutadans; oferir llibertat, seguretat i justícia sense fronteres interiors; afavorir un desenvolupament sostenible basat en un creixement econòmic equilibrat, una economia de mercat altament competitiva amb plena ocupació i progrés social, i la protecció del medi ambient; o combatre l'exclusió social i la discriminació.
Per a més informació sobre la Unió Europea es pot consultar https://europa.eu

El Grup Social ONCE, al costat de la ciutadania europea
El nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, i el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, van renovar al novembre de l'any passat un acord de col·laboració per a estrènyer llaços i institucionalitzar la labor que des de fa anys ve desenvolupant l'entitat espanyola en l'àmbit polític de les institucions europees, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels 80 milions de ciutadans europeus amb alguna discapacitat.

El conveni preveu fomentar l'elaboració de materials i publicacions accessibles, impulsar conjuntament la imatge de les persones amb discapacitat a Europa, realitzar accions formatives, fòrums i seminaris de sensibilització o promoure l'estada en el Parlament de joves cecs en pràctiques professionals.

A més, l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya col·laborarà amb l'ONCE en la promoció de visites dels eurodiputats a les instal·lacions i serveis de suport a les persones cegues a Espanya, per a donar a conèixer així un model de gestió social únic en el món.

En aquest sentit cal destacar que la Fundacion ONCE, com a gestor de fons per a la inclusió social, educativa i laboral procedents del Fons Social Europeu (FSE), porta 19 anys treballant amb les autoritats comunitàries, la qual cosa ha permès beneficiar a més de 236.000 persones amb discapacitat a Espanya i impulsar 64.000 ocupacions.
 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Desembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts