L’Escola Cultura Pràctica (Terrassa), Puigberenguer (Manresa) i Joaquim Cusí i Fortunet (Figueres), guanyadors a Catalunya del Concurs Escolar ONCE

concurso_escolar_once_bandera_0.jpg

A Catalunya han participat, en el 36 Concurs Escolar del Grup Social ONCE, un total de 12.247 alumnes (6.839 de Barcelona; 2.960 de Tarragona; 1.318 de Girona i 1.130 de Lleida) i 183 docents de 156 centres educatius. Ho han fet  dissenyant banderes i himnes per la inclusió de les persones amb discapacitat. Han treballat estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

Els guanyadors a Catalunya  han estat:

CATEGORIA A (3r i 4rt d’Educació Primària)
Nom del grup: 3RA (3r Primària)
Centre: ESCOLA JOAQUIM CUSÍ I FORTUNET (Figueres)
Professora:  Eva Serra

CATEGORIA B (5è i 6è d’Educació Primària)
Nom del grup: A (5è Primària)
Centre: ESCOLA PUIGBERENGUER (Manresa)
Professora: Mar Garriga

CATEGORIA C (ESO i FP Bàsica)
Nom del grup: B (4rt ESO)
Centre: ESCOLA CULTURA PRÀCTICA (Terrassa)
Professora: Maribel Sangüesa

Sota el lema ‘ONCE upon a time. La mirada de tod@s’, aquest programa de sensibilització educativa ha propiciat treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds, la convivència respectuosa i reflexionar sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

La participació s'ha realitzat per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un mestre. Els estudiants de Primària, Secundària i Educació Especial (Categories A, B, C i E) han dissenyat una bandera que simbolitzi el moviment per la inclusió. La bandera ha estat titulada i per facilitar l'accessibilitat a la feina incorpora una audiodescripció amb una durada màxima d'un minut.

Els participants han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d'Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors. Els estudiants d’FP i Batxillerat (Categoria D) han presentat un himne que, per a ells, representa el moviment social per la inclusió i amb una durada màxima de 2:30 minuts. Des de la web del concurs s'ha posat a disposició dels participants diverses bases musicals per triar una o fusionar diverses i posar-li lletra. L'himne s'ha acompanyat d'un títol, que no supera els 140 caràcters, i un text amb la lletra perquè sigui més accessible.

Jurat
Atès l’Estat d'alarma decretat pel Govern d'Espanya, el jurat no s'ha pogut reunir i ha votat telemàticament. El jurat ha valorat de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. El jurat de Barcelona i de Catalunya ha estat format per  Rebeca García, Cap del departament de Coordinació i Recursos Humans  i Generals de la Delegació Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Àngels Castro, periodista del Departament de Comunicació del Parlament de Catalunya; Lourdes Caseny, tècnica del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Teresa Altagracia, tècnica de material tiflotècnic del CRE ONCE Barcelona; Dolors Moreiras, mestra del CRE ONCE Barcelona i Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona del Consell Territorial ONCE Catalunya.

El jurat ha valorat els treballs dels guanyadors provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona corresponents a les categories A (3r i 4t d'Educació Primària), B (5è i 6è d'Educació Primària) i C (Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica).

Jurat estatal, al juny
Els treballs presentats de les categories D (Batxillerat i Formació Professional Mitjana i Superior) i E (Educació Especial) no han estat valorats per aquest jurat perquè, segons indiquen les bases del Concurs Escolar, la valoració la realitzarà el Jurat Estatal, que farà la deliberació a finals de juny. El premi final serà una Tablet per a cada alumne/a i pel professor/a de la classe guanyadora.


Web                            http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter                        @ConcursoONCE
Facebook                   facebook.com/concursoescolarONCE 
YouTube                     http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram                   https://www.instagram.com/concursoonce/
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)