L’alcaldessa de Barcelona visita l’ONCE Catalunya

Seccions: T'interessa
colautocabraillerelieve.jpg

Dimarts 26 de novembre, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i Marga Mari-Klose, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran van visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya. Així van poder conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya. L’alcaldessa i la regidora van ser rebudes per Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, que les van acompanyar en una visita institucional per la seu de la Delegació Territorial de Barcelona. 

Dimarts 26 de novembre, Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona i Marga Mari-Klose, Regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran van visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya. Així van poder conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya. L’alcaldessa i la regidora van ser rebudes per Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

El centre ofereix atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 persones afiliades de la ciutat de Barcelona i més de 10.000 de la seva àrea d’influència.  Als carrers i places barcelonines hi ha prop de 500 sentinelles de la Il·lusió, gairebé mig miler de venedors i venedores dels jocs responsables de l’Organització que reparteixen fortuna i reben solidaritat cada dia dels seus veïns i veïnes.

Són 44.000 m2 dedicats a la normalització de les persones cegues i amb deficiències visuals greus. Des d’aquí es coordina la prestació de serveis socials que l’ONCE dóna a  Barcelona i tot Catalunya. Les instal·lacions estan totalment adaptades i són accessibles: espais diàfans, plens de llum i elements de contrast tant en la retolació com per a distingir portes i accessos.

Anaïs Garcia, cap del departament d’Autonomia Personal d’ONCE Catalunya, va ser l’encarregada d’atendre a l’alcaldessa i a la regidora en el Pis de Vida Diària.

Anaïs Garcia, cap del departament d’Autonomia Personal d’ONCE Catalunya, va ser l’encarregada d’atendre a l’alcaldessa i a la regidora en el Pis de Vida Diària on els hi va explicar com es treballen amb els afiliats les adquisicions d’habilitats de la vida quotidiana com cuinar, planxar o canviar bolquers als futurs pares i mares.

A continuació, acompanyades de Claudio Muñoz, director del Servei Bibliogràfic d’ONCE Catalunya, van visitar la impremta Braille, on es produeix i distribueix entre els afiliats tot tipus de documents i recursos bibliogràfics sonors i en el sistema de lectoescriptura Braille. Es poden veure les diferents màquines d’impressió Braille, així com la laboriosa producció de contes infantils i diversos materials en relleu com plànols, monuments o la guia del metro de Barcelona que l'alcaldessa va tenir a les seves mans. 

  Ada Colau va escriure al Llibre d’honor d'ONCE Catalunya

    Ada Colau va escriure al Llibre d’honor d'ONCE Catalunya aquesta dedicatòria:

“En nom de la ciutat de Barcelona, moltes gràcies a l’ONCE per la vostra tasca. Barcelona  vol ser una ciutat realment inclusiva, encara més accessible, perquè volem ser una ciutat democràtica que garanteixi la igualtat d’oportunitats. Volem que tots els ciutadans i ciutadanes se sentin protagonistes d’aquesta ciutat, que no hi hagin veïns i veïnes de primera i de segona. Volem que ningú es quedi enrere i us necessitem per fer-ho, per fer de Barcelona una ciutat millor on viure i conviure en la diversitat. Gràcies de tot cor, seguim caminant junts”

La comitiva quan surt de l'ONCE.

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts