Ignacio Ávila i Joan Font, Campions del Món de persecució al Mundial de Ciclisme en Pista

El tàndem format per Ignacio Ávila i Joan Font va estrenar el medaller espanyol en el Campionat del Món de Ciclisme en Pista amb la seva medalla d'or en la prova de persecució. La competició, que es va celebrar a Los Angeles fins al 5 de març, va reunir 77 ciclistes de 21 països.

Després de superar sense complicacions la classificatòria de la persecució individual de 4 quilòmetres, els barcelonins Ávila i Font es van batre a la final amb els australians Kieran Murphy-Lachlan Glasspool amb l'objectiu de millorar la plata guanyada en l'últim Campionat del Món. I ho van aconseguir, ja que van dominar la prova de cap a peus i fins i tot van arribar a doblar als seus rivals en la darrera volta.

Segons explicava el seleccionador nacional, Félix García Casas, "en sortir en l'última sèrie del matí i no haver-hi una participació elevada, van poder regular a la classificatòria per passar el tall de la final. Els australians eren un rival complicat, ja que sempre són molt competitius en aquesta prova, però des de la sortida van ser per davant els nostres, destacant clarament a meitat de cursa. I encara que el temps no es va registrar, van realitzar una marca propera a 4.16, molt ràpida per al poc temps que han tingut per preparar el Mundial, cosa que demostra el seu gran potencial en aquesta prova cara a futurs campionats".

La resta dels espanyols no van poder pujar al podi en aquesta jornada inaugural. Al quilòmetre de la classe MC3, el navarrès Eduardo Santas no va poder complir les expectatives i va acabar vuitè. En aquesta mateixa prova, el basc Amador Granados va acabar encara més allunyat de les medalles, encara que el seu objectiu és la velocitat per equips. També en la contrarellotge però en la classe MC1 -la dels ciclistes amb més discapacitat-, el barceloní Juanjo Méndez va acabar en sisena posició (1'29 "076), mentre que el valencià Maurice Eckhard va ser novè en la MC2 (1:23.808).