Gran èxit esportiu i de públic del segon trofeu internacional de goalball ‘Ciutat de Barcelona’

golbol.jpg

El goalball català protagonitzà una important cita històrica en acollir, per segona vegada, un trofeu  internacional amistós. Va ser el cap de setmana del 15 al 17 de novembre al Poliesportiu ONCE Catalunya (C/Sepúlveda, 1 de Barcelona).

El torneig presentà un format Open. A la categoria masculina, les seleccions de Catalunya, Alemanya, actual campiona d’Europa, Blind Sport Club Praha, format per jugadors internacionals de la selecció txeca, 10ª a l’Europeu, i Euskadi van lluitar per obtenir la millor classificació. Cal destacar la participació de quatre jugadors de la selecció espanyola, setena d’Europa, que juguen amb Euskadi i Catalunya.

A la categoria femenina van participar la selecció francesa, Euskadi i Catalunya.

El model de competició va ser de lligueta entre les quatre seleccions masculines i les tres seleccions femenines durant divendres i dissabte, i diumenge es van celebrar les finals.

El trofeu va ser un èxit a nivell esportiu i es va poder gaudir d’un gran nivell de competició, d’aquest esport tan específic per a persones amb deficiència visual.

Les finals

La final masculina es va disputar entre les seleccions de Praha i Alemanya. Aquesta última, actual campió d’Europa, va demostrar com l’any passat, un gran nivell tècnic, imposant-se finalment als jugadors txecs i emportant-se el trofeu per segon any consecutiu. La tercera posició va ser per la selecció de Catalunya i la quarta per Euskadi. Els catalans van guanyar el partit amb diferència i posicionant-se en tercera posició. Destacar també que en Fèlix Vargas, jugador de la selecció catalana, va ser el segon màxim golejador de tot el torneig, amb un total de 32 gols.

La final femenina va estar molt renyida entre les seleccions de França i Catalunya, molt iguals en nivell esportiu. En la fase de lliga, Catalunya anava primera per davant de França i Euskadi. Però a la final França va remuntar i va acabar emportant-se el trofeu, deixant Catalunya en segona posició i Euskadi, en tercera. L’Eva Nuñez, jugadora de l’equip femení de Catalunya, va ser també la segona màxima golejadora, amb un total de 20 gols.

En l’àmbit de l’arbitratge, la competició també va comptar amb presència internacional amb tres àrbitres procedents d’Alemanya, Romania i Iran.

Mereixen el nostre agraïment l’Ajuntament de Barcelona, l’ONCE i la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals, entitat responsable de la gestió i organització global de l’esdeveniment. La col·laboració per part de la Universitat Blanquerna va possibilitar la presència de persones voluntàries implicades en el correcte desenvolupament de les jornades.

El torneig va finalitzar amb una exhibició protagonitzada per els Castellers de Vilafranca, grans amics de l’esport inclusiu.

L’acte de cloenda i entrega de premis va comptar amb David Bernardo, president del Consell territorial d’ONCE Catalunya, Àngel Ávila, subdelegat territorial, Gabriel Arranz, director d’esdeveniments esportius de l’IBE i Maria Dolors Luna, presidenta de la FCECS.

Amb aquesta segona edició s'ha aconseguit, d'una banda, un trofeu internacional amistós amb la participació de les seleccions femenines, i per altre situar la ciutat de Barcelona en el món del goalball, amb l’objectiu de ser un campionat referent a nivell internacional.

Tots els resultats ja estan disponibles a la web de la Federació internacional d’esports per a cecs (IBSA). http://www.ibsasport.org/sports/goalball/results/
Fotografies del esdeveniment a Facebook: Federació Catalana d'Esports per a Cecs


Enllaços de premsa:
· Zona UFEC: https://www.ccma.cat/tv3/zona-ufec/
· BETEVÉ: https://beteve.cat/esports/golbol-ciutat-barcelona-once-2019/


Què és el goalball?

Esport creat específicament per a persones cegues i deficients visuals. S’enfronten dos equips de tres jugadors cadascun. Es basa principalment en la importància del sentit auditiu per a poder detectar la trajectòria de la pilota. Requereix, a més a més, una gran capacitat espacial per a saber en tot moment la situació i posició en el camp, amb l’objectiu de marcar gol o parar-lo en cas defensiu. Totes les línies del camp estan marcades en relleu, per poder-se orientar utilitzant el sentit del tacte. La porteria ocupa tota l’amplada de la pista del fons, de 9 m. i una alçada de 1,3 m.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts