Fundación ONCE i Fundación Exit s'uneixen per millorar la formació i l'ocupació de persones amb discapacitat i joves en situació de vulnerabilitat

fundacio_exit.jpg

Fundación ONCE i Fundación Exit van signar un conveni de col·laboració per millorar la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat i dels joves en situació de vulnerabilitat social. L'acord, que pretén també contribuir a la millora de l'accessibilitat universal, el van rubricar Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE, i Rafael Vilasanjuán, president de Fundación Exit. Tots dos van coincidir a assenyalar la importància que entitats com les seves uneixin esforços per impulsar la formació i l'ocupació dels més desfavorits, ja que només amb aquestes eines aconseguiran millorar la seva normalització i inserció real en la societat.

En aquest sentit, el conveni es proposa oferir activitats formatives a persones amb discapacitat amb titulació acadèmica i a joves en situació de vulnerabilitat social. Igualment, pretén impulsar programes de captació, orientació i inserció laboral adreçats als mateixos col·lectius, "amb la finalitat d'aconseguir el seu accés a l'ocupació de qualitat".

L'acord es planteja també l'estudi d'iniciatives conjuntes, o amb altres entitats, de possibles nous nínxols de mercat per a la creació d'ocupació per a persones amb discapacitat o joves en situació de vulnerabilitat social en el marc de l'economia circular, llocs de treball verds, etcètera.

En matèria d'accessibilitat universal, el text parla de l'establiment d'un programa de cooperació per a la promoció del disseny per a tothom i del que és accessible, inclosos els espais virtuals, en els edificis, instal·lacions i serveis, que posi el focus en l'accessibilitat tecnològica.

Per la seva banda, Fundación Exit, dins de l'àmbit de les seves competències i de la seva disponibilitat pressupostària, col·laborarà per afavorir la realització d'activitats destinades a la consecució de l'accessibilitat universal i el disseny per a tothom que dugui a terme Fundació ONCE.

Finalment, el conveni compta amb un apartat sobre compres socialment responsables en el qual Fundación Exit posa de manifest la seva "ferma voluntat de promoure amb caràcter general la incorporació de clàusules de contingut social en la major part de les contractacions centrals que realitzi i, en particular, de complir amb la normativa vigent".

Així mateix, l'entitat assenyala que estudiarà la possibilitat de formar part del 'Fòrum per a la contractació Socialment Responsable', amb la finalitat de promoure la inclusió de clàusules de contingut social en la contractació pública i privada que afavoreixin al col·lectiu de les persones amb discapacitat i joves en situació de vulnerabilitat.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts