Fundación ONCE exposa a Construmat una casa intel•ligent, sostenible i accessible

casa_construmat.jpg

Fundación ONCE va presentar dimarts 23 de maig  al Saló Barcelona Building Construmat (Fira de Barcelona-Recinte Gran Via) una casa intel•ligent, sostenible i accessible. Dotada de saló, cuina/menjador, dormitori, bany i hall d'entrada, l'estada s'ha concebut sota els criteris de confort, adaptació a les necessitats dels seus habitants, facilitat d'ús, seguretat, sostenibilitat i estètica.

Va visitar  la casa accessible  la comitiva inaugural, formada entre d’altres personalitats per Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques  i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona. Han estat rebuts per  David Zanoletty, cap del Departamento de Tecnología Accesible e I+D de Fundación ONCE; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

L'habitatge, de més de 100 metres quadrats, es va poder visitar a Construmat (Fira de Barcelona-Recinte Gran Via. Àrea d’activitats TALKS ARENA, la zona congressual de CONSTRUMAT), del 23 al 26 de maig.

L'habitatge, de més de 100 metres quadrats, es va poder visitar a Construmat (Fira de Barcelona-Recinte Gran Via. Àrea d’activitats TALKS ARENA, la zona congressual de CONSTRUMAT), del 23 al  26 de maig. 

Hi ha catifes amb detecció de presència; balises Beepcons desenvolupades per ILUNION, que estan especialment dissenyades per facilitar a les persones amb discapacitat visual la identificació i localització dels objectes propers; la nova Smart TV de Samsung, que ha rebut el premi CES 2016 Best of Innovation a la categoria de tecnologia accessible; un assecador corporal; un armari d'emmagatzematge motoritzat; una cuina amb fogons regulable, o un espiell digital.

Exemple de normalització i de disseny universal
Va ser la primera vegada que una vivenda d’aquestes característiques, totalment accessible, es mostrà a un saló referent del sector com és Construmat. Un fet que és un gran pas endavant en la normalització dels habitatges i un exemple que el disseny universal, que reivindica l’ONCE i la seva Fundació, poden anar de la mà de la funcionalitat i l’estètica.

L'habitatge està pensat perquè la visitin professionals del sector de l'edificació, escoles de disseny industrial, empreses relacionades amb la construcció, l'urbanisme, l'accessibilitat i la domòtica, administracions públiques, associacions de persones amb discapacitat i societat en general. 

La casa, que compta amb més d'un centenar de solucions tecnològiques, és una iniciativa de Fundación ONCE posada en marxa  en el marc d'un conveni amb el Reial Patronat sobre Discapacitat per mostrar les possibilitats de construcció i dotació de mobiliari a una casa intel•ligent, accessible i sostenible, alhora que oferir solucions tècniques i tecnològiques a problemes d'accessibilitat.

Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Domingo García, director de l'ONCE a Lleida, van intervenir a la presentació de la casa accessible a Lleida.

El projecte va començar el 2016 visitant 15 ciutats espanyoles, entre elles Barcelona (Plaça de les Glòries) del 19 al 23 de desembre 2016. De Construmat, la casa viatjà cap a Lleida on es podrà visitar del 30 de maig al 3 de juny.

Enllaç de la casa a youtube: https://www.youtube.com/watch?v=iae3nRcuKbw&feature=youtu.be

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts