Fundació ONCE i la Fundació Princesa de Girona s’uneixen per a millorar l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat

fundacio_princesa_foto_pantallazo.jpg

Fundació ONCE i la Fundació Princesa de Girona han signat un conveni de col·laboració per treballar juntes en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de la promoció d'accions relacionades amb l'accés a l'ocupació i l'accessibilitat universal de productes i serveis.

L'acord el van subscriure el passat 10 de febrer Salvador Taqué, director general de la Fundació Princesa de Girona, i José Luis Martínez, director general de Fundació ONCE, en una trobada en online en què també va participar Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya. La idea és que les dues entitats sumin la seva experiència i coneixements en pro de la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

El conveni es marca, entre altres objectius, l'establiment de programes de captació, orientació i inserció laboral de persones amb discapacitat, especialment joves, “amb la finalitat d'aconseguir-ne l'accés a l'ocupació de qualitat”.

En aquesta línia, assenyala que Fundació ONCE podrà col·laborar amb la Fundació Princesa de Girona en la preparació de treballadors amb discapacitat, a través d'Inserta Empleo, la seva entitat instrumental especialitzada en la formació i la recerca de feina per a persones amb discapacitat.

Per la seva banda, la Fundació Princesa de Girona es compromet a difondre el programa de beques Oportunitat al Talent de Fundació ONCE, que ofereix beques de mobilitat internacional, màster i postgraus, doctorat i investigació als universitaris amb discapacitat.

En matèria d'accessibilitat universal, les dues entitats es proposen col·laborar en el foment d'iniciatives destinades a assolir l'accessibilitat universal i el disseny per a tothom en espais físics i virtuals.

Així, el conveni al·ludeix a l'establiment “d'un programa de cooperació per a la promoció de l'accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones, inclosos els espais virtuals, als edificis, instal·lacions i serveis, posant el focus a l'accessibilitat tecnològica”.

En la mateixa línia, l’acord assenyala que les dues entitats podran impulsar jornades formatives en matèria d'accessibilitat universal i disseny per a totes les persones, en diferents àmbits com urbanisme, edificació, patrimoni, turisme,...

Finalment, el document dedica un apartat a la responsabilitat social corporativa i afirma que la Fundació Princesa de Girona estudiarà la possibilitat de formar part del 'Fòrum per a la contractació Socialment Responsable', la finalitat del qual és promoure la inclusió de clàusules de contingut social a la contractació pública i privada que afavoreixin el col·lectiu de persones amb discapacitat.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)