Fundació ONCE analitza l'accessibilitat a les ciutats a partir de més de 100.000 opinions a Twitter

Seccions: T'interessa
carte_accesibilidadjpg.jpg

Fundació ONCE ha fet públic un informe, realitzat en col·laboració amb  Citibeats, que analitza l'accessibilitat a les ciutats espanyoles a partir de més de 100.000 opinions recollides en Twitter.
D'aquesta anàlisi es desprèn que les principals barreres a les quals s'enfronten les persones amb discapacitat a Espanya són socials i culturals, si bé existeixen diferències en funció de la mena de discapacitat de l'usuari.

Així, les majors barreres que troben les persones amb discapacitat cognitiva són culturals i socials (57%), seguides de dificultats en comunicació (24%). Per part seva, les persones amb discapacitat visual denuncien fonamentalment les de comunicació i interacció (48%), seguit de barreres en el transport (19%) i en l'entorn (18%). La principal barrera per a les persones amb discapacitat auditiva és la de comunicació i interacció (84%), i per a les persones amb discapacitat física, els principals problemes tenen a veure amb l'entorn construït. (45%).

Els impulsors de l'estudi destaquen que els ciutadans i les seves opinions són els millors sensors per a identificar problemes i necessitats socials. “La digitalització de la societat, els canals de participació ciutadana i les xarxes socials s'han convertit en plataformes per a expressar les demandes ciutadanes. Això converteix a les opinions ciutadanes en una rica font d'informació per a identificar aquells problemes que més preocupen la societat”.

El model d'intel·ligència artificial i processament de llenguatge natural de Citibeats consisteix a capturar i estructurar les opinions ciutadanes per a detectar necessitats i reptes als quals s'enfronten les persones. Així, aquest projecte d'escolta ciutadana ha servit per a identificar i localitzar en el mapa les diferents barreres a les quals s'enfronten els col·lectius de persones amb discapacitat.

Aquest informe presenta els primers resultats de l'anàlisi dels mesos d'octubre i novembre. Les més de 100.000 opinions recollides i categoritzades permeten identificar a quines barreres s'exposen amb més freqüència els ciutadans amb discapacitat, quines diferències existeixen entre col·lectius i com aquestes varien entre les regions i ciutats més importants.


Què opinen els ciutadans amb discapacitat visual?
El tràfic d'opinions de les persones amb discapacitat visual s'ha centrat en comunicació i interacció. Reclamen unes oficines de correus més accessibles, ja que sovint l'atenció no està adaptada: pantalles sense àudio o falta de suport per a emplenar documentació escrita.

Destaquen accions com la del metre de Barcelona, que ha començat a incorporar portes vermelles per a millorar l'accessibilitat a les persones amb problemes de visió i complir amb la normativa de la UE.
Finalment, per a les persones amb discapacitat les principals dificultats es continuen trobant en l'entorn construït. En l'actualitat, arran del boom dels patinets elèctrics de lloguer a les ciutats, són moltes les persones que es queixen d'aquells aparcats o caiguts enmig de la vorera, dificultant el passo a vianants i especialment a persones amb mobilitat reduïda.

 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Desembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts