Fundació ONCE analitza l'accessibilitat a les ciutats a partir de més de 100.000 opinions a Twitter

Seccions: T'interessa
carte_accesibilidadjpg.jpg

Fundació ONCE ha fet públic un informe, realitzat en col·laboració amb  Citibeats, que analitza l'accessibilitat a les ciutats espanyoles a partir de més de 100.000 opinions recollides en Twitter.
D'aquesta anàlisi es desprèn que les principals barreres a les quals s'enfronten les persones amb discapacitat a Espanya són socials i culturals, si bé existeixen diferències en funció de la mena de discapacitat de l'usuari.

Així, les majors barreres que troben les persones amb discapacitat cognitiva són culturals i socials (57%), seguides de dificultats en comunicació (24%). Per part seva, les persones amb discapacitat visual denuncien fonamentalment les de comunicació i interacció (48%), seguit de barreres en el transport (19%) i en l'entorn (18%). La principal barrera per a les persones amb discapacitat auditiva és la de comunicació i interacció (84%), i per a les persones amb discapacitat física, els principals problemes tenen a veure amb l'entorn construït. (45%).

Els impulsors de l'estudi destaquen que els ciutadans i les seves opinions són els millors sensors per a identificar problemes i necessitats socials. “La digitalització de la societat, els canals de participació ciutadana i les xarxes socials s'han convertit en plataformes per a expressar les demandes ciutadanes. Això converteix a les opinions ciutadanes en una rica font d'informació per a identificar aquells problemes que més preocupen la societat”.

El model d'intel·ligència artificial i processament de llenguatge natural de Citibeats consisteix a capturar i estructurar les opinions ciutadanes per a detectar necessitats i reptes als quals s'enfronten les persones. Així, aquest projecte d'escolta ciutadana ha servit per a identificar i localitzar en el mapa les diferents barreres a les quals s'enfronten els col·lectius de persones amb discapacitat.

Aquest informe presenta els primers resultats de l'anàlisi dels mesos d'octubre i novembre. Les més de 100.000 opinions recollides i categoritzades permeten identificar a quines barreres s'exposen amb més freqüència els ciutadans amb discapacitat, quines diferències existeixen entre col·lectius i com aquestes varien entre les regions i ciutats més importants.


Què opinen els ciutadans amb discapacitat visual?
El tràfic d'opinions de les persones amb discapacitat visual s'ha centrat en comunicació i interacció. Reclamen unes oficines de correus més accessibles, ja que sovint l'atenció no està adaptada: pantalles sense àudio o falta de suport per a emplenar documentació escrita.

Destaquen accions com la del metre de Barcelona, que ha començat a incorporar portes vermelles per a millorar l'accessibilitat a les persones amb problemes de visió i complir amb la normativa de la UE.
Finalment, per a les persones amb discapacitat les principals dificultats es continuen trobant en l'entorn construït. En l'actualitat, arran del boom dels patinets elèctrics de lloguer a les ciutats, són moltes les persones que es queixen d'aquells aparcats o caiguts enmig de la vorera, dificultant el passo a vianants i especialment a persones amb mobilitat reduïda.

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts