Formació tecnològica per a les dones
El Programa Radia és una iniciativa impulsada per Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE, amb l'objectiu d'afavorir la inclusió de persones amb discapacitat en entorns de treball digital.
El Programa Radia pretén oferir oportunitats d'ocupació a les dones amb discapacitat, que constitueixen el grup que menys opcions té de desenvolupament professional en els àmbits tecnològics. En total hi participen 50 dones de tot Espanya. Ana Pastor Alcaraz és l'única beneficiària d'aquesta iniciativa a Catalunya enguany. L’Ana és doctorada en Turisme amb un màster en Turisme Urbà per la Universitat de Barcelona i un altre en Direcció i Planificació del Turisme per la Universitat d'Alacant. Actualment es dedica al doctorat i estudia idiomes, però ha exercit en diferents llocs dins de l'àmbit turístic en congressos, agències de viatges i residències universitàries.
La formació està dividida en tres fases que combinen formació presencial i virtual, sobre els assumptes més candents de la transformació digital, com intel·ligència artificial, fintech, esport, ecommerce, ciberseguretat, biotecnologia, blockchain o Green teach. A més, comptarà amb tutela i formació inspiradora amb mentores de diferents empreses i pràctiques en empreses tecnològiques.
La primera fase, Brain Storm, va començar, dimarts 22 de setembre amb una xerrada sobre intel·ligència artificial impartida per Carlos Santana. La fase Mentor Women es desenvoluparà al llarg de 12 setmanes en què les becades coneixeran els contextos reals de l'àmbit tecnològic de la mà de professionals que treballen en el digital i els mostraran el seu dia a dia, amb la finalitat d'ensenyar-les, inspirar-les i empoderar-les.
A l'última fase, anomenada Reial Work, les seleccionades rebran una formació digital a 100 sessions de 4 hores i estaran recolzades per mentors per a realitzar pràctiques en les empreses seleccionades. Està previst que finalitzi el 30 de juny de 2021.
Programa RADIA
La història de Radia Perlman va inspirar el nom del programa RADIA WOMEN'S DIGITAL INCLUSIÓ. Radia és la creadora d'un dels protocols de comunicació més utilitzats del món que fa que les xarxes funcionin correctament, siguin estables, robustes i segures.
Actualment, només un de cada sis especialistes TIC incorporats al mercat laboral és una dona. A aquesta dada s'uneix a més la circumstància de la discapacitat, que dificulta la inclusió de les dones amb discapacitat en l'àmbit de l'educació superior i l'ocupació. Per això el propòsit del programa és oferir formació i ocupació que inclogui a més dones amb discapacitat en el sector digital, reconeixent tant el valor de les seves contribucions, com el seu talent, una cosa essencial per construir una societat digital inclusiva, competitiva i dinàmica.
Des d'aquesta perspectiva, RADIA estableix una sèrie de passos encaminats a augmentar el nombre d'universitàries amb discapacitat assegudes en llocs de treball basats en el maneig de tecnologia digital.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30