Enric Botí: 'La il·lusió com a font d'energia inesgotable per a la creació del Grup Social ONCE'

Seccions: T'interessa
olof_palme_mesa.jpg

El passat dimarts 28 de maig de 2019, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va impartir la conferència 'La il·lusió com a font d’energia inesgotable per a la creació del Grup Social ONCE'. Ho va fer als 'Esmorzars de confiança' de la Fundació Internacional Olof Palme de Barcelona. Botí va parlar de l’ONCE, de la seva Fundació i de les empreses socials d'ILUNION. 

A l’ONCE,  va dir Botí, "declarem que la il·lusió és una font inesgotable d’energia perquè és el motor de tot allò que és gran, innovador, veritable i deixa empremta; perquè és part de la paraula inclusió i, per això, és universal. I tampoc fa diferències per motius de classe, color, religió, nacionalitat, condició o sexe".  I va afegir: "perquè la il·lusió fa que sorgeixi el talent amb el què mostrem al món tot el que som capaços de fer; perquè la capacitat de posar-nos al lloc de l'altre per ajudar, col·laborar i imaginar una societat millor, és un efecte secundari de viure il·lusionat". Per a Botí, aquesta energia tan humana i esperançadora és l’adhesiu natural de les persones, res uneix tant ni per tant temps com compartir-la "perquè totes les oportunitats, tant les que es creen com les que s'aprofiten, neixen de la il·lusió; perquè és la força que acompanya les persones que decideixen de mutu acord, recórrer el mateix camí per a assolir un objectiu; perquè amb ella, es pot canviar el món cada dia". I en això també coincideix amb l'ONCE, una lluita de més de 80 anys per canviar el món i millorar-lo. 

Enric Botí amb Anna Balletbò, presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme i

L'ONCE, que el 2018 va celebrar el seu 80 aniversari, és una organització oberta a la canviant realitat social, diversa i sempre dinàmica, que renova cada any la seva vocació de servei cap a les persones cegues o amb una altra discapacitat per millorar la seva autonomia personal i la seva qualitat de vida. En aquestes vuit dècades ha creat un model de prestació social únic al món. El 1988 va impulsar la Fundació ONCE i el 2014 va unir les seves iniciatives socio-empresarials sota la marca ILUNION. Des del 2018, ONCE, Fundació ONCE i ILUNION s'identifiquen conjuntament sota el segell Grup Social ONCE. A Catalunya l'ONCE suma més de 10.000 afiliats i el col·lectiu d'ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones. A Catalunya, l'ONCE compta en l'actualitat amb una xarxa de 2.700 venedors.

El Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme és un grup format per empreses i entitats que donen suport a les activitats que desenvolupa la Fundació, tant en l’àmbit acadèmic com en el de cooperació internacional. Periòdicament, organitza esmorzars-debats amb destacades personalitats del món polític, econòmic i acadèmic.

Entre els assistents hi eren: Anna Balletbò, presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme;  Joan Josep Comas, patró de la Fundació Internacional Olof Palme;  Jordi Renom, President de l’Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya;  Gemma Pujals, Professora Honorífica de la Universitat de Barcelona; Sergi Vicente, Director de Betevé; Fernando Pérez, director tècnic d'UPRA, S.L.; Marc Puig, soci de Branding Time; Francesc Granell, Catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona;  Jordi Prat, conseller de RENFE Fabricación y Mantenimento; Josep Viñeta, conseller delegat de Badalona Comunicació;  Cristina Launa, Coordinadora CCII-Pymes Especialista; Andreu Missé, director de la revista Alternativas Económicas; Miquel Àngel Ramon Gabarró, director d'Empreses a Banco Caixa Geral;  Miquel Escudero, professor Titular de Matemàtica aplicada de la UPC;  Isabel Sierra, Directora de l'Institut Civitas Innova; Ramon Perelló, editor;  Xavier Aldabó, conseller delegat a Farré Immobiliària; Antoni Flos, Patró de la Fundació Internacional Olof Palme; Clara Mitjans, Guionista; Juan Pablo Torrents-Faura, consultor de comunicació;  Joan Carles Mas, assessor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Jaime Martín Puchol, Cònsol Honorari de la República Txeca.

La Fundació Internacional Olof Palme (FIOP) és una entitat creada al 1989 per iniciativa d’un grup de persones, entre elles, Lisbeth Palme, Felipe González, Javier Pérez de Cuéllar, Joan Reventós i Anna Balletbò, per retre homenatge a la figura d’Olof Palme i amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat en els Drets Humans, la Pau, el Desenvolupament Sostenible i treballar per a la Solidaritat arreu del món.
La filosofia d’acció de la FIOP es basa en els grans eixos del pensament d’Olof Palme: la Pau, els Drets Humans, el Desenvolupament Sostenible i la Solidaritat Nord-Sud. Per a complir els seus objectius, la FIOP combina com ninguna altra organització la sensibilització i la formació a les societats del Nord amb la cooperació directa en el Sud. Educació i acció són els pilars de la FIOP que li permeten dur a terme la seva tasca i continuar, dia a dia, formant un món solidari.

 

 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts