Els músics catalans Ignasi Cambra, Ignasi Terraza i David Viñolas, a la 17 Biennal de Música ONCE

ignasi_cambra_a_traves_del_piano_2.jpg

Els pianistes barcelonins Ignasi Cambra, Ignasi Terraza i el bateria David Viñolas, tots tres promocionats per ONCE Catalunya, van participar a la 17 Bienal de Música ONCE (#BienalMúsicaONCE), entre el 2 i el 5 de juny, que va recórrer set ciutats i localitats d'Aragó.

Ignasi Cambra va oferir el seu recital de piano en un concert solidari a favor de la Fundació AMAC-GEMA (Associació de Dones Aragoneses amb Càncer Genital i de Mama), a la Sala Luis Galve de l'Auditori de Saragossa, el divendres 3 de juny. Tota la recaptació va anar destinada a aquesta entitat. Cambra va presentar en primícia davant el públic de Saragossa un nou recital en el qual va incloure obres de Chopin, Brahms i Scriabin.

Malgrat la seva joventut, la fructífera carrera d'Ignasi Cambra (Barcelona, 1989) li ha portat a tocar en escenaris tan emblemàtics a nivell mundial com el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, L’Auditori de Barcelona, el Weill Recital Hall del Carnegie Hall de Nova York, el Kennedy Center de Washington DC, les Nacions Unides o el Minato Mirai Hall de Yokohama, entre altres. Així mateix, ha format part de la programació de la Quinzena Musical de Sant Sebastià i de la Temporada de Ibercamera, així com el Festival Castell de Peralada o el Festival de Santa Florentina.

En 2017 arriba la seva consagració com a intèrpret de piano gràcies al llançament del seu primer disc, ‘Live in Barcelona’ (2017).

El jazz en primera persona
Ignasi Terraza va ser protagonista del concert “Ignasi Terraza presenta” que va tenir lloc el dissabte 4 de juny, a la Sala Bóveda de l'Alberg, un dels locals de jazz més emblemàtics de Saragossa. Terraza va estar acompanyat a la bateria per David Viñolas i Teo Romero, i veus com les de Robin Dee, Ayuma i Ànima de Jazz, tots ells artistes també promocionats per l'ONCE.

Ignasi Terraza (Barcelona, 1962) és un dels pianistes més reconeguts del país i amb major projecció internacional. Ha acompanyat a figures de la talla de Benny Goldson, Lou Donaldson o Jon Faddis. Va cursar estudis de piano clàssic en el Conservatori de Barcelona al mateix temps que s'iniciava de manera autodidacta en el món del jazz. Al llarg de la seva carrera ha format part de Mitchell-Terrassa Quartet, Hot-Swing i Four Kats, i ha estat guardonat amb nombrosos premis. És també creador del segell Swit Rècords, dedicat íntegrament a la producció de música de jazz.

Des de finals dels 90 toca amb assiduïtat en Ignasi Terraza Trio, formació amb la qual ha recorregut els principals festivals de jazz tant d'Espanya com d'escenaris internacionals.

Ignasi Terraza, al piano, amb Nucli Trio.

‘Nucli Trio’
El bateria David Viñolas presentà en el marc d'aquesta Biennal a ‘Nucli Trio’ amb Aleix Forts (contrabaix) i Guillem Plana (guitarra), i ho va fer al Teatre Cervantes de Borja, el divendres 3 de juny, amb la posada en escena d'algunes versions dels seus més admirats compositors i músics de jazz, entre els quals es troben grans figures com Sam Rivers o Carla Blay.

Nucli Trio començà la seva marxa a mitjan 2018 tocant standard i buscant el so i la calidesa de les formacions dels anys cinquanta i seixanta. Al poc temps, comencen a intercalar composicions originals i a buscar nous horitzons. És en aquests moments quan comencen a ser grup resident en la Jazz Cava de Vic, on actuen mensualment convidant a un artista diferent en cada cita. Aquest format també l'han exportat fora de la Jazz Cava, en diferents escenaris per tot el territori. El passat octubre van editar el seu disc de debut Nucli trio (Errabal jazz).

Viñolas es troba submergit en els diferents vessants que li ofereix la bateria com a instrument principal amb el qual s'identifica, canalitzant la seva inquietud i ganes d'explorar diferents camps, portant-li al seu torn a fundar projectes com el trio de bateries Estic in trio o el grup de percussió i dansa Essència, explorant els camins del jazz, el flamenc o el ritme com a concepte musical.

Aquesta 17 Biennal de Música ONCE ha mantingut l'essència inicial amb la incorporació al programa de destacades novetats respecte a les edicions anteriors. La principal d'elles va ser la participació de diversos artistes amb discapacitat visual, promocionats per l'ONCE, que bé com a solistes o bé com a integrants de diferents formacions musicals van oferir un variat repertori d'estils musicals. A ells es van sumar les corals i l'orquestra, que tradicionalment són presents en totes les Biennals de Música ONCE.

El Cuponazo de l'ONCE del divendres 3 de juny va portar la imatge de la 17 Biennal de Música ONCE. Tretze milions i mig de cupons, amb la Biennal.
 

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts