Els campions de Catalunya del 37è Concurs Escolar

Seccions: Protagonistes
concurso_escolar_foto_de_familia.jpg

Dimarts 11 de maig es van lliurar a la Delegació Territorial de l’ONCE Catalunya els premis als campions de Catalunya del 37è Concurs Escolar del Grup Social ONCE. Els guanyadors van ser:


CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi: Escola de Maspujols (Maspujols -Tarragona)
Curs: 3r Primària - Farigoles. Professora: Irene Jardim
Títol del treball: ‘Con moderación’

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Col·legi: Escola La Parellada (Santa Oliva -Tarragona)
Curs: 6è Primària - Taller imagen. Professor: Christian Toldra
Títol del treball: ‘Això no és un joc’

CATEGORIA C: ESO i FP
Col·legi: Institut Bellulla de Canovelles (Barcelona)
Curs: 3r ESO. Grup A. Professora: Montserrat González
Títol del treball: “Tallem els cables: No et pixelis el cervell”


A Barcelona, van resultar guanyadors el mateix Institut Bellulla de Canovelles i l’Escola Prínceps-23 d’abril (Barcelona), en les categories A i B, amb el professor David Cimarra.

Mestra i dies alumnes de l'Institut Bellulla amb el delegat Enric Boti.

Van lliurar els premis Prudens Martínez, cap del Servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació del Departament d’Educació; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, i Lidia Ramos, cap del departament de Coordinació i Talent d’ONCE Catalunya.

Els guanyadors autonòmics van rebre com a premi una activitat valorada en un màxim de 350 €. Les aules guanyadores de la fase provincial van estar premiades amb un set de lents per l’smartphone ajustables a la càmera.

En aquesta edició han participat 15.879 escolars de 175 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 211 professionals de la educació. A tot l’Estat, més de 152.000 estudiants han treballat per l’ús responsable de les noves tecnologies.

Sota l'original lema 'ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc', la iniciativa del concurs va consistir en crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Per això el concurs va posar a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

Col·legi La Parellada rep el seu premi.

Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) van elaborar una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors.

Els estudiants de Secundària (categoria C) van dissenyar un cartell publicitari que captés l'atenció i transmetés un missatge que fomentés l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Va incloure un eslògan i una audiodescripció de la feina.

Manel Eiximeno, director del CRE, amb representants dels alumnes i mestra de l'Escola de Maspujols.

El jurat va valorar la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. Va estar format per la presidenta, Lidia Ramos,  cap del departament de Coordinació i Talent d’ONCE Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta 2a del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, Secretària Tècnica de COCARMI; Lourdes Caseny, servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; Carmina Pujol, tècnica del Servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d'Educació de la Generalitat; Àngels Castro, periodista;  Sara Reñé, tècnica de material Tiflotècnic del CRE ONCE Barcelona i Dolors Moreiras, Mestra del CREDV/CRE ONCE Barcelona.

Entrega del premi a l'Escola Prínceps-23 d'Abril

L'escola Prínceps -23 d'abril recull el seu premi provincial de la mà de David Bernardo, president del Consell.

Els guanyadors absoluts de 37è Concurs Escolar del Grup Social ONCE  han estat el Col·legi ‘Villalkor’ d’Alcorcón (Madrid); el Col·legi ‘Jesuitinas La Inmaculada’  de Bilbao; l’IES ‘Arroyo Harnina’ d’Almendralejo (Badajoz); i l’IES ‘Al-Ándalus’ d’Almería.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts