El nostre reconeixement als medallistes i jubilats

medallista_35_juan_de_dios_diaz_carrasco.jpg

L’ Auditori de l’ONCE a Catalunya es va omplir d’emocions i molt bones vibracions el 26 de maig. Va acollir l’acte Una vida laboral a l’ONCE, un sentit homenatge als medallistes de 25 i 35 anys de servei a l’entitat i als nous jubilats. Un total de 47 companys i companyes van rebre enguany els diplomes i medalles de plata i d’or per la seva dedicació a la Institució. I 160 jubilats durant l’últim any van tenir el seu detall commemoratiu.

Els primers a pujar a l’escenari van ser els jubilats i jubilades l’any 2017 i les persones que es van incapacitar l’any passat. Van ser anomenats un per un i van rebre un càlid aplaudiment.  Els van saludar personalment Xavier Grau, delegat territorial, i Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE, que prèviament va fer un sentit discurs. I també de Rosa Díaz, sotsdelegada territorial; David Bernardo, vicepresident primer del Consell Territorial; Rafaela Pérez, vicepresidenta segona del Consell Territorial; Sara Gimeno, directora de l’ONCE a Tarragona i Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Amb tots ells, en dos grups, es va fer la gran foto de família.

Primer grup de Jubilats. Foto de família.

Jubilats, segon grup. Foto de família.

La veu dels jubilats

Alberto Olivera, en representació de tots el companys jubilats, ens va adreçar unes emocionades paraules. Alberto és afiliat a l’ONCE des de març del 1986. Des d’aquest any al 1998 ha estat venedor dels productes de l’Organització a Barcelona, a la Travessera de les Corts, on va repartir quatre vegades el premi de les 100.000 pessetes a les 4 xifres del cupó diari. I des del 1998 al 2017 ha estat venedor a El Vendrell, al carrer Cafès.  Abans d’afiliar-se era jugador de futbol i després es va dedicar a l’escacs. Ha estat Campió de Catalunya, Campió d’Espanya, tercer del món a nivell individual.  Les seves aficions són la música, la informàtica i el cinema.

Albert Olivera, adalta de l'escenari.

Els jubilats van rebre com a detall institucional una peça de metacrilat amb la base de color blanc i tres figures unides: una persona cega, una altra en cadira de rodes i una altra sense discapacitat. L’escultura simbolitza una societat inclusiva i normalitzada, on tots convivim uns al costat dels altres. I una dedicatòria: ‘Pels teus anys de servei i compromís amb aquesta família que segueix sent la teva’, que es pot llegir en tinta i  en Braille a sota de la peça.

Medallistes de 25 i 35 anys

Els homenatjats de 25 anys van pujar a l’escenari en grups per centre d’adscripció. Van rebre la medalla commemorativa de mans de Xavier Grau, delegat territorial;  Enric Botí, president del Consell Territorial; Rosa Díaz, sotsdelegada territorial; David Bernardo, vicepresident primer del Consell Territorial; Rafaela Pérez, vicepresidenta segona del Consell Territorial; Sara Gimeno, directora de l’ONCE a Tarragona i Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El diploma el van recollir al finalitzar l’acte. Està signat pel nostre director general Ángel Ricardo Sánchez Cánovas i datat a Madrid l’1 de maig i incorpora en tinta i Braille aquest text: 
“25 años haciendo ONCE. La Organización Nacional de Ciegos agradece a NOMBRE MEDALLISTA sus 25 años de prestación de servicios a la Entidad, cuya dedicación y esfuerzo han sido esenciales para mejorar el proyecto social de la ONCE.”

De la mà del presentador, en Miquel González, company afiliat que treballa a Tarragona Ràdio, vam poder conèixer un xic més  a dos dels companys homenatjats: Quico Fernández agent venedor adscrit a l’agència de l’ONCE a Mataró i Raúl Hernández, gestor comercial a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

Entrevista a Raul Hernández.

Entrevista a Quico Fernández.

El presentador, Miquel González.

Després, es van lliurar personalment les medalles i els diplomes de 35 anys. Aquest, amb el següent text: “35 años haciendo ONCE. La Organización Nacional de Ciegos agradece a NOMBRE MEDALLISTA sus 35 años de prestación de servicios a la Entidad, cuya dedicación y esfuerzo han sido esenciales para mejorar el proyecto social de la ONCE.”

Les i els van entregar Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

La paraula dels venedors

Juan de Dios Díaz, un dels gairebé 3.000 venedors dels productes de l’Organització, va ser la veu dels seus companys de 35 anys. Ha estat venedor a Barón de Viver, Arc de Triomf i a Sant Andreu, també ha fet suplències a altres punts de venda de Barcelona. També va vendre cupons a la porta del nostre estimat edifici del carrer Calàbria. I des de que es va inaugurar l’edifici ONCE Catalunya és el venedor que trobem al quiosc a la sortida pel carrer Sepúlveda, 1. Bé, des de 2016 per la tarda; pels matins comparteix el quiosc  amb altres companys.

Juan de Dios, medallista de 35 anys, a l'escenari, abraçat pel delegat, Xavier Grau i amb Enric Botí.

Van tancar l’acte els parlaments de Xavier Grau i Francesc Iglesies.

Francesc Iglesies, a l'escenari, en el moment del seu parlament.

Amb música plena de sentiments

Durant l’acte vam escoltar la música de Xavi Túrnez. A ell li agrada dir que és un músic actiu al metro de Barcelona. És la seva feina, que compagina amb concerts i actuacions. Ens va interpretar temes molt acords amb aquest acte d’homenatge als treballadors de l’ONCE: ‘Hoy puede ser un gran día’, del mestre Joan Manuel Serrat; ‘Al Partir’ de Nino Bravo; ‘Es una lata el trabajar’, de Luis Aguilé, al que Xavi li ha posat un arreglillo canviant el títol a ‘No es una lata el trabajar’ i ‘Que tinguem sort’ de Lluís Llach.

Xavi Túrnez, músic.
Un pica-pica a la terrassa del bar va arrodonir una magnífica jornada festiva.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts