El moviment català de la discapacitat ofereix al Parlament la seva col·laboració per construir polítiques socials més inclusives
Una delegació del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), encapçalada pel seu president, Antonio Guillén, va oferir divendres 15 de juny la col·laboració de l'entitat al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, perquè les polítiques socials que es posin en marxa a Catalunya siguin més inclusives.
El primer pas hauria de ser, tal com ha demanat en altres ocasions, la creació d'una comissió parlamentària de la discapacitat, seguint l'exemple d'altres parlaments autonòmics com els de Cantabria, Castilla-León i Castilla-La Mancha. La comissió abordaria de manera transversal tots els assumptes que afectin les persones amb discapacitat i les seves famílies i, així, col·locaria la discapacitat al centre de l'agenda política, deixant enrere
el lloc marginal que ha ocupat tradicionalment.
Des del punt de vista legislatiu, el COCARMI va plantejar la necessitat d'adaptar tota la normativa a la Convenció dels Drets de les persones amb Discapacitat (CDPD), una assignatura encara pendent deu anys després de ser ratificada per l'Estat Espanyol.
Alhora, els representants del COCARMI van reclamar mesures d'accessibilitat a les institucions que facilitin la participació de les persones amb discapacitat en la vida política, començant pel dret a vot i continuant amb la subtitulació i interpretació en llengua de signes d'actes, plens i comissions al Parlament, així com l'edició de materials en format de lectura fàcil.
En la trobada, que va tenir lloc al Parlament, van al·ludir al "moment de recuperació econòmica i, a priori, d'estabilitat política" per demanar "recuperar als pressupostos els recursos necessaris per garantir els drets del col·lectiu, retornant a nivells de despesa similars als del 2010", segons paraules del president del comitè, Antonio Guillén.
En acabar, van lliurar a Roger Torrent un detall commemoratiu dels 20 anys del comitè amb el lema 'Obrim camins per les persones amb discapacitat'. Coincidint amb l'aniversari, el comitè va llançar 20 reptes de futur que tenen l'objectiu comú de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.
A més, d'Antonio Guillén, van prendre part en la reunió Rosa Cadenas (vicepresidenta - DINCAT), Raimon Jané (vicepresident - ACAPPS), Enric Botí (secretari general - ONCE), Mercè Batlle (tresorera - FEPCCAT) i Albert Casellas (vocal - FESOCA); a més de representants de les entitats com Josep Giralt (ECOM), Àngel Urbina (SMC), Marta Canas (COCEMFE), Josep Roset (FECETC) i Maria Cabré (Down Catalunya).
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30