El músic cec David Viñolas i Carlos Martorell editen'Terràrium', el seu primer treball conjunt

terrarium_corte.jpg

El músic cec afiliat a l’ONCE David Viñolas i Carlos Martorell amb VOID, un dels projectes del David, han editat el seu primer treball 'Terrarium'. David Viñolas (Trio, Funkystep & The Sey Sisters) i Carlos Martorell (Shoeg, Ensemble Topogràfic) van presentar el treball en dos concerts: divendres 12 d’abril a Barcelona (Convent de Sant Agustí, carrer del Comerç, 36) juntament amb Espinoza; i dissabte 13 d’abril a Vic (Martulina Divina, carrer de Sant Antoni, 11).

En aquest primer treball han confluït les idees dels dos components: des del free jazz als sons FM més càustics. 'Terrarium' és una banda sonora d'una visita a un hivernacle virtual, amb aus que et sobrevolen i una cascada generada a partir de simulació de fluids. Dins aquest hivernacle, han fet un estudi botànic, d'on treuen els espècimens més particulars i plantes que tenen una vida pròpia, i que a càmera ràpida ens expliquen la seva evolució dins l'ecosistema. El treball es va enregistrar a La Isla (Barcelona) per Pablo Miranda el 23 de novembre de l'any passat.

Els sensors de moviment que porta David Viñolas als canells connecten el què passa a la bateria amb els sintetitzadors i deixa un espai ampli a la improvisació. El codi al darrera de VOID permet a Carlos Martorell donar l'últim toc sonor i tancar un cercle que es retroalimenta constantment  entre ells. VOID és treball d'experimentació amb sensors de moviment que Martorell ha desenvolupat en els últims anys per als seus altres projectes (Ensemble Topogràfic i Shoeg), a partir del seu interès per la unió entre moviment i so.

El grup ha publicat dos vídeos enregistrats a la sessió de gravació del disc: Phalaenopsis Pantherina i també  Fittonia Albivenis
 

David Viñolas (Centelles, 1978)
De petit comença a estudiar piano, llenguatge musical i cursos d'harmonia clàssica. Ja de jove estudia bateria, combo, piano modern i harmonia en centres de música moderna de Barcelona, prenent classes particulars i de forma autodidacta.

Se sent atret per molts estils dels que mira d'aprendre i assentar les seves bases: jazz, llatí, flamenc, reggae, funky, africana ... i pren classes de bateria i percussió amb diferents professors: Toni Pagès, Marc Miralta, Jo Krause, Santi Serratosa, Joào Balào, Tapan Bhattacharya, Marko Djordjevic... També s'interessa per la producció on ha fet algunes incursions.

Al febrer de 2004 rep classes d'Ernesto Simpson, Johny Almendra i Jeff Ballard a Nova York. Va ser membre fundador del trio de bateries Stick in trio i del grup de percussió i dansa Essència. La tardor de 2013 va presentar en societat el seu projecte més personal, David Viñolas trio, dins el cicle Vesprades de tardor de Centelles. El 2014 va gravar el seu primer disc Cap al capvespre acompanyat de l’Albert Bartolomé, al saxo i l’Aleix Forts, al contrabaix. A hores d'ara es troba component i treballant per aportar nou material per a aquesta formació, buscant evolucionar el projecte i tenint en ment gravar un nou àlbum.

Al gener de 2019, va actuar a la 34 edició del Festival Internacional “Jazz Plaza” a La Habana (Cuba), on David Viñolas Trio va fer tres concerts amb músics cubans: ell a la bateria; Robertico García, a la trompeta i Omar González, al contrabaix.

Actualment forma part del grup Funkystep & the Sey sisters i lidera el seu propi trio. La música que ens ofereix aquest trio té diferents girs i textures, passant pel swing, el groove, el free i la improvisació col·lectiva, sempre investigant, arriscant i buscant nous colors. La comunicació, el talent i l'energia dels tres músics fa que no hi hagi un concert igual. Durant la seva trajectòria ha actuat per Catalunya, Espanya, França, Turquia, Portugal i Àustria.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts