El Grup Social ONCE, per la igualtat
L'ONCE dedicà, un any més, el seu cupó del 8 de març a el Dia Internacional de la Dona. Cinc milions i mig de cupons van donar suport a aquesta data per aconseguir una igualtat en la societat i alertar del greu risc de bretxa social, salarial i real que es produeix en el cas de les dones joves i amb discapacitat.
Així ho va denunciar el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, que va recordar que en l'Organització no hi ha desigualtat salarial entre homes i dones, va alertar que en el món de la discapacitat també hi ha una "bretxa" entre el salari que cobren homes i dones, i fins i tot entre dones sense discapacitat i les que sí que tenen discapacitat, i va subratllar que "la incidència és molt més gran per a les dones joves i amb discapacitat".
No només la desigualtat està en el salari, sinó en les oportunitats a l'hora de trobar feina, on la discriminació és encara més gran, va continuar Carballeda, abans de destacar com l'any passat Ilunion, les empreses del Grup Social ONCE, van generar ocupació per a 65 dones víctimes de violència de gènere, de les quals 64 tenen discapacitat. "En la nostra lluita per la igualtat d'oportunitats la nostra prioritat són les dones joves amb discapacitat", va reiterar.
Carballeda va fer aquestes declaracions durant la jornada celebrada per l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE sota el lema "Empresa diversa, garantia d'èxit", en què van participar destacades dones del món de l'empresa i l'administració com Begoña Suárez (Institut de les Dones); Ana Bujaldón (FEDEPE); Patricia Leiva (Mahou San Miguel); Arancha Díaz-Lladó (Telefònica); i Patricia Sanz, vicepresidenta de l'ONCE i presidenta de l'Observatori.
A més, el Grup Social ONCE celebrà el Dia Internacional de la Dona amb diferents taules rodones en molts dels seus centres, en què, entre d’altres temes, reivindicà la igualtat de gènere en les empreses i en la resta dels entorns.
Igualtat en el Grup Social ONCE
El Grup Social ONCE (ONCE, Fundació ONCE i Ilunion) és el quart major empleador no públic a tot l'Estat. Les treballadores suposen el 42% de la plantilla, prop de 31.000 dones ocupades, de les quals gairebé un 50% tenen discapacitat. I el màxim òrgan de Govern, el Consell General de l'ONCE és paritari (sis homes i cinc dones), amb dues vicepresidentes.
L'arribada de nous empleats i empleades al Grup Social ONCE preveu discriminació positiva i, davant l'igualtat de condicions entre candidat i candidates, s'ha de seleccionar a la persona del gènere menys representat en l'àrea o departament en el qual es necessita cobrir la vacant, contribuint a assolir un major equilibri horitzontal entre treballadores i treballadors.
Per treballar en aquesta línia, el Grup Social ONCE ha creat i treballa des de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, basat en els principis d'igualtat, no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal, que impregnen transversalment totes les actuacions de l'Organització.
I impulsa projectes com el denominat 'Discapacitat amb Talent en Femení', la finalitat del qual és incrementar la presència de dones amb discapacitat com venedores de les loteries de l'ONCE, un treball en què van ser pioneres de la igualtat com demostra que, fins a finals dels anys 60 de segle passat, les dones que realitzaven el seu treball i aconseguien el mateix salari que els homes van barallar i van aconseguir no haver de demanar permís als seus marits per obrir un compte bancari amb el qual operar amb la seva gestió diària de vendes.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31