El Grup Social ONCE demana en 11 milions de cupons drets per a les dones i un futur igualitari

Seccions: Joc
cupon_ceros_igualdad_salarial.jpg

L'ONCE dona suport en 11 milions de cupons als  drets de les dones i a un futur igualitari, dedicant el cupó del 22 de febrer al Dia de la Igualtat Salarial i el del 8 de març al Dia Internacional de la Dona.
El Grup Social ONCE s'alinea així amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i, més concretament, amb l'objectiu número cinc, per posar el seu "millor paper", el cupó, al servei de la igualtat entre gèneres i a donar poder a dones, també a aquelles que tenen discapacitat.

L’ODS número 5 de Nacions Unides reconeix avenços a nivell mundial en la igualtat entre gèneres, però alerta que dones i nenes continuen patint la discriminació i la violència, atemptant així contra els seus drets fonamentals i contra la idea d'aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible.

Les dades de l'ONU són demolidores: 1 de cada 5 dones i nenes entre 15 i 49 anys afirma haver experimentat violència física o sexual, o ambdues, en l'últim any; 750 milions de dones i nenes es van casar abans dels 18 anys i al menys 200 milions de dones i nenes en 30 països es van sotmetre a la mutilació genital femenina. En el cas de les dones amb discapacitat, el risc d'enfrontar-se a aquestes situacions es multiplica per quatre.

Cupó del 8 de març pels drets de les dones i un futur igualitari.

#Iguals
El Grup Social ONCE està format per l'ONCE, Fundació ONCE i Ilunion i és el quart major ocupador espanyol, amb més de 73.000 persones en plantilla, de les quals un 58% té discapacitat. A més, compleix amb els criteris de paritat atès que les treballadores suposen el 42,5%: una mica més de 31.000 dones ocupades, moltes d'elles també amb discapacitat. I el màxim òrgan de Govern, el Consell General de l'ONCE compta amb una important paritat (sis homes i cinc dones).

El Grup Social ONCE es compromet a la igualtat amb majúscules dedicant en els últims anys diferents motius del cupó a favor de la dona. Així, 5,5 milions del dia 22 de febrer portaran el Dia de la Igualtat Salarial per denunciar que les dones cobren menys que els homes, una forma de discriminació i desigualtat laboral amb un greu nombre de repercussions.
En el cas de les dones amb discapacitat, cobren un 16% menys que els homes amb discapacitat, la seva taxa d'atur és superior a la dels homes amb la mateixa condició i les dones majors de 45 anys amb discapacitat són el grup que registra la major taxa d'atur.

Observatori d'Igualtat d'Oportunitats
Per la seva banda, el 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona per recordar la lluita de la dona per participar en la societat en igualtat amb l'home.
Per treballar en aquesta línia, el Grup Social ONCE ha creat i treballa des de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, basat en els principis d'igualtat, no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal, que impregnen transversalment totes les actuacions de l'Organització.

Fundació ONCE ha llançat diversos vídeos de sensibilització i un programa Inserta d'inserció laboral per a víctimes de maltractament, amb més de 500 ateses i una previsió de donar cobertura a més de 80 cada any, que troben les portes obertes per la seva vida laboral al grup empresarial Ilunion. L'ONCE, per la seva banda, va elaborar un vídeo per identificar situacions d'assetjament laboral i saber com actuar, i treballa en la posada en marxa de la figura de l'agent d'igualtat, impulsada en l'últim conveni col·lectiu i en el Pla d'Igualtat.

En definitiva, com apunten els ODS, es tracta de posar fi a totes les formes de discriminació contra les dones, eliminant qualsevol forma de violència i pràctiques nocives que facin perdurar diferències.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts