El Grup Social ONCE demana a Europa que no deixi de banda a les persones amb discapacitat davant la crisi de la Covid-19
El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, va demanar el passat 28 de setembre a les autoritats públiques espanyoles i europees més suport per a les persones amb discapacitat davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19.
“Les persones amb discapacitat ens hem vist abandonades i hem sentit que ningú pensava en nosaltres en els moments més difícils”, va subratllar Carballeda durant la seva participació en un esdeveniment organitzat per l'Assemblea Parlamentària de Consell de Europa. “Tornem a la justícia i a l'equilibri d'oportunitats” va reiterar. I va afegir: “Quan un és el principal motor d'ocupació de persones amb discapacitat al món, com és el Grup Social ONCE, mereix aquesta oportunitat”.
Carballeda, que va participar com a expert en una reunió telemàtica sobre els “Drets socials de les persones amb discapacitat en el context de la Covid-19 i les seves repercussions”, impulsada pel Senat, va apostar per una major implicació d'Europa. “Necessitem més Europa social, més propera als ciutadans”, va indicar, qualificant de fonamental que “els fons europeus de recuperació econòmica, tinguin una part pensada per a les persones amb discapacitat”. “Seria injust que no fos així”, va subratllar.
En aquest sentit va recordar que el Grup Social ONCE va signar fa menys d'un any un conveni amb el Parlament Europeu amb el propòsit d'estrènyer llaços i institucionalitzar la tasca que des de fa anys desenvolupa l'entitat espanyola en l'àmbit polític de les institucions europees, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels 80 milions de ciutadans europeus amb alguna discapacitat.
També va indicar als participants que el Grup Social ONCE porta més de 20 anys pensant en les persones amb discapacitat, especialment amb discapacitat visual, que viuen més enllà de les nostres fronteres. Per això, “tenim una gran experiència de treball, inversió i cooperació” a Amèrica Llatina i la resta d'Europa - notablement a través i de la mà de les institucions de la Unió Europea, com a principals regions, sense que això signifiqui que hàgim deixat de mirar cap a Àfrica o Àsia quan la situació ho requereix.
La reunió, promoguda pel president de l'Assemblea Parlamentària de Consell d'Europa, Rick Daems, i el senador Antonio Gutiérrez Limones, va comptar amb la participació de diferents autoritats relacionades amb les polítiques de la discapacitat a nivell europeu i nacional.
En la seva intervenció la presidenta del Senat, María Pilar Llop, va reconèixer que aquesta crisi “engrandeix les desigualtats socials, de manera que és la nostra obligació vetllar perquè ningú es quedi enrere, per la inclusió de les persones amb discapacitat a tots els serveis públics”.
“D'aquesta crisi només podem sortir amb unitat, junts, a nivell nacional i internacional. Necessitem més Europa perquè no sortirem d'aquesta crisi, sense reforç de les polítiques públiques”, va afegir Llop.
A més, el president de l'Assemblea Parlamentària de Consell d'Europa, Rik Daens, va reconèixer que és important conèixer l'impacte d'aquesta crisi sobre els grups més vulnerables i que patiran les seqüeles a llarg termini. “El nostre paper és el de garantir que els drets de totes i tots es respecten a tot el món, donant una resposta inclusiva als desafiaments a què s'enfronten les persones amb discapacitat, tant en aquesta crisi com en temps de normalitat”, va concloure.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30