El cupó d'ONCE celebra el 75è aniversari d’UNICEF
El 75è aniversari d'UNICEF protagonitzà el cupó de l'ONCE de dimarts, 15 de febrer. Van ser cinc milions i mig els cupons que van difondre la feina d'aquesta institució.
Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va lliurar a Gustavo Suárez, president d’UNICEF Espanya, una còpia emmarcada d'aquest cupó.
“És un privilegi i una gran satisfacció que l'ONCE, amb què compartim tants valors, dediqui aquest cupó a UNICEF; aquest suport és un estímul per continuar treballant a favor de la infància en un moment tan crucial”, va dir el president d'UNICEF Espanya, afegint que “en una època en què milions de nens i nenes de tot el món pateixen els efectes de la Covid i moltes altres crisis, tot suma per protegir els seus drets i el seu futur”.
El president del Grup Social ONCE va assenyalar que “estar al costat d'una organització de tant prestigi internacional, que tots tenim a la nostra ment precisament quan els més febles, els nens, estan en situacions difícils, suposa per a l'ONCE una gran il·lusió, que se suma a la que ja posem cada dia treballant precisament per la inclusió social de persones amb discapacitat, també molts nens i nenes. Ells i elles són el nostre futur i el seu benestar i educació, la nostra preocupació i ocupació, compartida amb Unicef ara en forma de cupó”.
UNICEF neix el 1946 per decisió de l'Assemblea General de l'ONU. Finalitzada la Segona Guerra Mundial, la situació de la infància era crítica. Actualment, té presència a més de 190 països i territoris. La seva missió és salvar, protegir i impulsar la infància per aconseguir que tots els nens, allà on siguin, tinguin una vida saludable, vagin a l'escola i estiguin protegits de la violència i l'explotació.
La Convenció sobre els Drets dels Infants és la brúixola que guia el treball d'UNICEF a favor de la infància a tot el món. L'organització centra les seves estratègies, programes i accions en quatre àrees clau: dret a la supervivència, l'educació, la protecció i la inclusió social i l'acció en emergències.
La institució es finança per les contribucions voluntàries de persones, empreses, fundacions i governs. Se li va atorgar el Premi Nobel de la Pau el 1965 i el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia el 2006, premi, aquest últim, que també li va ser concedit a l'ONCE, el 2013.
Actualment, UNICEF està bolcada a pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19, ja que és la pitjor crisi per a la infància als 75 anys d'història de la institució. En menys de dos anys, 100 milions de nens més s'han sumit en la pobresa, un augment del 10% des del 2019. En el millor dels casos, caldrà entre set i vuit anys per recuperar-nos i tornar als nivells de pobresa infantil anteriors a la Covid, segons l'informe elaborat amb motiu dels seus 75 anys.
A Espanya, UNICEF promou i defensa els drets dels nens i nenes que viuen al nostre país. Fa dos tipus d'accions, les que tenen a veure amb la incidència política basada en el treball d'anàlisi i de recerca sobre polítiques públiques i la situació de la infància; i les centrades en l’educació sobre drets d’infància.
L'ONCE també es preocupa per l'educació dels menors amb discapacitat visual a Espanya amb la cobertura de prop de 7.500 estudiants a totes les edats. A més a més, compta amb una unitat d'atenció primerenca per a nens que tenen problemes visuals durant els primers anys de vida.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31