El CRE s’implica amb ‘La carta de la Terra’ del col•lectiu de Lleida IMPLICA’T+ i el suport de la Fundació Mayor Zaragoza

Seccions: Solidaritat
cuento_braille_mayor_zaragoza.jpg

Federico Mayor Zaragoza, en el pròleg del conte La Crida escriu: "Hem d’aconseguir que els Principis de La Carta de la Terra es posin en pràctica arreu del mon. És el gran repte al que estem confrontats. Per primera vegada, des de l’origen dels temps, la humanitat ha d’elegir el seu futur per assegurar una vida digna a tots els éssers humans". 

El conte La crida forma part de les activitats que promou el col•lectiu Implica’t+ format per més de cinquanta mestres i professors entestats en fer avinents els manaments del document La carta de la Terra. Es tracta d’un col•lectiu que promouen un seguit d’accions i elaboren materials per treballar a les aules, de manera transversal, la consciència social, ecològica, solidària, fraternal i cooperativa, amb l’objectiu clar de fer entendre a l’alumnat que es tracta d’actuar junts, de viure junts i viure millor, de saber que hi ha una reciprocitat i un reconeixement mutu en les nostres accions quotidianes.

Implica’t+

La coordinadora del projecte Implica’t+, la professora Maria del Mar Lluelles, comenta que està contenta de com evoluciona el projecte i anima a més mestres, professors, associacions culturals, esplais, etc. a participar-hi. Apunta també que tenen la complicitat i la sort de comptar amb el suport de la Fundació Mayor Zaragoza, un referent mundial a qui consideren la seva ànima i font d’inspiració que els dóna seguretat i força per continuar escampant el coneixement de La carta de la Terra i amb qui mantenen una relació periòdica.

Col•laboració de l’ONCE i del CRE
A la Maria del Mar se li il•lumina la cara quan parla de la col•laboració de la ONCE i no té més que paraules elogioses al suport rebut i a la immensa generositat del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, seu a la vegada del Servei Educatiu de la Generalitat de Catalunya CREDV, que, des del primer moment va oferir la possibilitat de col•laborar transcrivint al Braille els documents que es consideressin oportuns i necessaris per difondre aquesta tasca del col•lectiu. Fins aquest moment, s’han transcrit a Braille: Sota l’acàcia, un conte realista adreçat a infants a partir de vuit anys que reflexiona sobre la pau i la justícia social, La crida, un conte que aborda la consciència ecològica i la conservació del planeta ideal per als nens i nenes de cicle infantil i inicial, La Carta de la Terra, el document fundacional amb tots els Principis (en català i castellà) i Per què ha vingut en Salim?, un conte creat de manera col•lectiva per un grup de gent gran de Tortosa (iaios conta contes) i que narra les peripècies d’un nen nouvingut a casa nostra.

En Braille i per a tothom

Els llibres estan a disposició de tots els infants de Catalunya, ja que formen part del fons bibliogràfic en català de llibres que transcriu a Braille l’ONCE. Aquest fons, que té milers de títols, el poden gaudir de forma totalment gratuïta els afiliats de la Institució i tots els alumnes que reben suport educatiu per part dels diferents equips de professionals que configuren el CREDV/CRE ONCE Barcelona, que donen suport educatiu específic als alumnes amb discapacitat visual de forma inclusiva en els centres educatius on estan matriculats.

L’ONCE fomenta per mig dels contes l’accés a la lectura dels mes petits a la vegada que impulsa el codi Braille per a tots els menors amb ceguesa com a codi de lecto escriptura fonamental que garanteix els aprenentatges de forma normalitzada.

A més a més de la versió en Braille, els documents es poden llegir en català, occità, castellà, francès, italià i anglès.

El coneixement i difusió de «La Carta de la Terra» ha ajudat a promoure la cooperació i la fraternitat entre els infants i joves que han entès conceptes como justícia social, consciència ecològica i solidaritat com a responsabilitat compartida. Els alumnes creixen creient en el seu potencial i la seva capacitat d’actuar per la pau i apostar per un equilibri entre la identitat pròpia i el mestissatge cultural i social.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts