Dones amb discapacitat en llocs tecnològics

Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCSU) i Fundació CEOE posen en marxa un nou i innovador projecte amb l'objectiu d’afavorir la inclusió de persones amb discapacitat en entorns de treball digital i oferir oportunitats d'ocupació a les dones amb discapacitat, que constitueixen el grup que menys opcions té de desenvolupament professional en els àmbits tecnològics.

Les dones amb discapacitat que vulguin desenvolupar la seva carrera professional en un camp laboral tecnològic tenen ara una oportunitat amb el Programa RADIA, que ofereix un total de 50 beques per dur a terme un procés de formació que començarà el proper mes de setembre i finalitzarà al juny de 2021.

La formació està dividida en tres fases que combinen formació presencial i virtual, sobre els assumptes més candents de la transformació digital, com intel·ligència artificial, fintech, esport, ecommerce, ciberseguretat, biotecnologia, blockchain o Green teach. A més, comptarà amb tutela i formació inspiradora amb mentores de diferents empreses i pràctiques en empreses tecnològiques. La primera fase, Brain Storm, començarà el 22 de setembre. La fase Mentor Women es desenvoluparà al llarg de 12 setmanes i en elles les becades coneixeran els contextos reals de l'àmbit tecnològic de la mà de professionals que treballen en l'àmbit digital i els mostraran el seu dia a dia, amb la finalitat d'ensenyar-les, inspirar-les i empoderar-les. En l'última fase, anomenada Reial Work, les seleccionades rebran una formació digital en 100 sessions de 4 hores i estaran recolzades per mentors per a realitzar pràctiques en les empreses seleccionades. Està previst que finalitzi el 30 de juny de 2021.

Les dones amb discapacitat interessades tenien fins el passat 30 de juny per poder presentar les seves candidatures a la web del Programa RADIA.
Un cop analitzada la documentació es desenvoluparà un procés de selecció que contemplarà una entrevista online a les persones sol·licitants.

Programa RADIA
La història de Radia Perlman va inspirar el nom del programa Radia Women’s Digital Inclusió. Radia és la creadora d'un dels protocols de comunicació més utilitzats del món que fa que les xarxes funcionin correctament, siguin estables, robustes i segures.

Actualment, només un de cada sis especialistes TIC incorporats al mercat laboral són dones. A aquesta dada s'uneix a més la circumstància de la discapacitat, que dificulta la inclusió de les dones amb discapacitat en l'àmbit de l'educació superior i l'ocupació. Per això el propòsit del programa és oferir formació i ocupació que incloguin a més dones amb discapacitat en el sector digital, reconeixent tant el valor de les seves contribucions, com el seu talent, una cosa essencial per construir una societat digital inclusiva, competitiva i dinàmica.
Des d'aquesta perspectiva, RADIA estableix una sèrie de passos encaminats a augmentar el nombre d'universitàries amb discapacitat assegudes en llocs de treball basats en el maneig de tecnologia digital.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts