‘Cultura a cegues’

miquel_foto_once.jpg

L’ONCE Catalunya segueix a prop dels més dels seus 10.000 afiliats i afiliades, també amb la cultura. I per això va crear el canal de YouTube Cultura a Cegues on, des del mes d’abril, s’ofereixen activitats d’animació a través de la xarxa.

Començà les emissions amb la sèrie En temps de confinament i el monòleg en clau d’humor d’en Marc Buixaderas Posa un discapacitat a la teva vida. Li va seguir un concert de piano del gran jazzman Ignasi Terraza; diverses classes de gimnàstica de manteniment de l’entrenador personal Xavi González i receptes virtuals de la cuinera afiliada Montse Uran per llepar-se els bigotis, com pop confitat amb salsa de cacauet, tàrtar de tomàquet i fuet i maduixes amb vinagre. Per Sant Jordi, les recomanacions literàries del recent guanyador del Roc Boronat a la categoria de persones cegues, Santi Moese, i els contes per a nens i famílies explicats amb la veu de la companya de la DT  MªDolors Díaz Cerviño. També hem tingut dos tutorials de la professora d'informàtica Lupe Serrano per aprendre a utilitzar l'aplicació Apolo i el GOLD per veure totes les pel·lícules i sèries audiodescrites i baixar llibres de la Biblioteca Digital de l'ONCE. La darrera setmana, vam gaudir del periodista Miquel González i la seva companya Núria Sancho, que ens van interpretar en piano i veu famoses peces musicals. I el nostre psicòleg, Rafael Pallero, ens va ajudar a dormir millor amb dolços somnis. Els pròxims dies, més. No t'ho perdis a YouTube, ‘Cultura a cegues’!

L'ONCE ha recopilat una àmplia varietat de propostes culturals, educatives i d'oci, totes elles de caràcter accessible, perquè les persones cegues puguin mantenir-se actives durant els dies de confinament. Totes elles estan recollides a la Guia de Recursos d'Oci en Quarantena #JoEmQuedoACasa, disponible a través del ClubONCE (web d'accés exclusiu per a usuaris cecs).

Llibres i pel·lícules accessibles
La Biblioteca Digital ONCE (BDO) compta amb un fons documental d'aproximadament 60.000 títols, del qual es beneficien cada any més de 9.000 persones amb discapacitat visual, que realitzen més de 336.000 descàrregues anuals en diferents formats de lectura accessible. La videoteca Audesc compta amb una gran quantitat de pel·lícules i sèries audiodescrites de fàcil accés per a les persones cegues o amb discapacitat visual greu, que recull títols de tots els gèneres i èpoques i que periòdicament va augmentant el seu fons documental. Per exemple, recentment es va incorporar la sèrie completa de Chernobyl i les pel·lícules Big Little Lies, Lady Falcó, Mary Shelley i Shazam.

Visita virtual pel Museu Tiflològic de l'ONCE
Una altra de les propostes és la del Museu Tiflològic de l'ONCE, que convida a descobrir gran part de les seves sales sense sortir de casa. Una activitat cultural perquè tota la família gaudeixi d'un museu únic en el món, a través d'una visita virtual a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Museu o, directament, en https://my.matterport.com/show/?m=mkle3kztpvc

A més, de poder realitzar a aquesta particular visita, la guia també recull l'oferta general d'altres sales i Museus d'Art com el Museu del Prado, el Museu del Hermitage, el Louvre o la plataforma Google Arts and Culture.

Música, lectura, esport i aprenentatge per a tots els gustos
A més d'aquesta oferta cultural pròpia, la guia inclou també tota l'oferta general que des de diferents àmbits s'obre al públic en general i que, per les seves característiques, són de fàcil accés per a les persones cegues.
Per exemple, en el camp de la música, recopila els accessos a Amazon Music, Apple Music, YouTube Premium i YouTube Music o la Metropolitan Opera House de Nova York.

En el terreny de l'esport, proposta de tota mena a través d'iniciatives personals o de diferents canals i xarxes digitals en disciplines com a Ioga, Fitness, Gym virtual, entrenament personal, moviment per al manteniment o zumba.
En l'àmbit de l'educació i l'aprenentatge, la guia suma nombroses propostes individuals o de plataformes com ara Coursera, MiriadaX o la UNED, per a adquirir coneixements en tota mena de matèries; o la proposta també de Coursera, Duolingo o diferents canals de YouTube, per a l'aprenentatge d'idiomes. Inclou, també, la iniciativa del programa ‘Aprenem a casa’.

Finalment, la Guia de Recursos d'Oci en Quarantena #JoEmQuedoACasa també dona cabuda a plataformes d'humor, tan necessari per a pal·liar la situació de crisi actual. Un exemple, és l'oferta en Instagram a la qual s'han sumat reconegudes figures humorístiques del país sota l'etiqueta #Yomequedoencasacomedy.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Novembre

« »
  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts