Convocatòria de beques 'Oportunitat al Talent' per a universitaris amb discapacitat

por_talento_foto_familia_2018.jpg

Fundació ONCE manté oberta la sisena edició del programa de beques 'Oportunitat al Talent' fins al 30 de setembre. Està dirigit a universitaris amb discapacitat i compta amb la col·laboració del Fons Social Europeu. El seu objectiu és donar suport a la formació universitària, l'especialització i la carrera acadèmica de les persones amb discapacitat i promoure així la seva inclusió laboral en ocupacions tècnics i altament qualificats, en el marc del Programa Operatiu del FSE d'Inclusió Social i Economia Social 2014-2020.

Amb el desenvolupament d'aquestes beques, Fundació ONCE vol promoure una formació d'excel·lència, la mobilitat transnacional, l'especialització dels estudiants amb discapacitat en àrees d'especial ocupabilitat i facilitar la compatibilitat de la pràctica esportiva de competició amb els estudis.

També pretén aprofitar el seu potencial per impulsar la carrera acadèmica i investigadora dels universitaris amb discapacitat, fomentant així la seva inclusió a les universitats com a personal docent i investigador i en ocupacions altament qualificats del sector públic i privat.

En aquesta edició s'ofereixen beques en cinc modalitats: de mobilitat transnacional, per a màster i postgraus, beques de doctorat, a la investigació i beques d'estudis i esport.

Des de la posada en marxa del programa s'han desenvolupat ja cinc convocatòries, en què han participat 1.525 persones. S'han concedit 326 beques en les diferents modalitats i s'ha invertit una quantitat de 1.814.000 euros

Beques i quanties
Les beques de mobilitat transnacional, destinades a alumnes de grau o de màster matriculats en alguna universitat estrangera, tenen una quantia de 6.000 euros per estudiant.

Respecte als ajuts per a màster i postgraus, els candidats han de ser alumnes amb un grau o equivalent, matriculats o preinscrits en un màster oficial de qualsevol universitat espanyola o institució educativa de reconegut prestigi. Cadascuna d'elles comptarà amb una quantia de 3.000 euros

També s'han convocat beques de doctorat, amb una quantia de 12.000 euros. Els sol·licitants han de ser universitaris en possessió de màster o titulació equivalent i estar matriculats en algun programa de doctorat en alguna universitat espanyola.

Les beques a la investigació estan dotades amb 25.000 euros anuals per alumne. Van destinades a doctors en qualsevol disciplina científica amb un projecte investigador a desenvolupar en una universitat o centre d'investigació de reconegut prestigi.

Finalment, s'ofereixen per quart any consecutiu beques d'estudis i esport per potenciar la formació dels estudiants i esportistes amb discapacitat. Estan destinades a estudiants de grau, cicles formatius de grau mitjà o superior i màster i postgraus que compatibilitzin els estudis amb la pràctica esportiva i no rebin contraprestació econòmica per això. La quantia ascendeix a 3.000 euros.

A més del Fons Social Europeu, el programa compta amb el suport de diferents empreses. Entre elles destaca la col·laboració en aquesta edició d'entitats com INECO, Fundació AQUAE, BANKIA, Fundació Trinidad Alfonso i Banc Sabadell.

Així, en concret les beques Fundació ONCE-INECO són dues de mobilitat transnacional per a estudiants de nacionalitat espanyola que estiguin en l'últim curs de grau o màster i tres beques en la modalitat de màster per a estudiants d'enginyeries. Després del desenvolupament del curs, les persones becades podran optar a una primera experiència de formació amb pràctiques remunerades a INECO.

En el cas de la Fundació AQUAE, ofereix dues beques per a estudiants de les àrees de coneixement relacionades amb el medi ambient i/o l'aigua, en totes les categories del programa. També en aquest cas els participants podran optar a pràctiques a les empreses del grup Suez presentades per Fundació AQUAE.

D'altra banda, Bankia concedeix beques per a estudiants de les àrees relacionades amb ciències jurídiques, economia, administració d'empreses, big data i gestió de dades.

Fundació Trinidad Alfonso, per la seva banda, busca promoure l'esport de competició i el rendiment esportiu dels joves amb discapacitat. Així, ofereix quatre beques en la modalitat d'estudi i esport per a estudiants de la Comunitat Valenciana.

Finalment, Banc Sabadell es suma aquest any al programa 'Oportunitat al Talent' amb beques per a estudiants amb discapacitat en totes les àrees de coneixement.

Terminis i presentació
Les persones que vulguin sol·licitar alguna de les beques podran informar-se, descarregar la convocatòria i presentar la sol·licitud a través del formulari disponible a la pàgina web de Fundació ONCE i en l'enllaç https://becas.fundaciononce.es/

Les sol·licituds per a les beques de mobilitat, màster i postgraus i estudis i esport han de dirigir-se a Fundació ONCE fins al 30 de setembre de 2019. D'altra banda, les beques de doctorat i investigació podran sol·licitar-se fins el 10 d'octubre de 2019.

El programa de beques 'Oportunitat al talent' és una convocatòria de Fundació ONCE en la qual col·laboren i participen la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i el CERMI (Comitè Espanyol de representants de persones amb discapacitat). El programa compta a més amb el suport econòmic del Fons Social Europeu i d'empreses compromeses amb la discapacitat. En aquesta edició destaca la participació de: ILUNION, INECO, Bankia, Fundació Aquae, SAP, Fundació Talgo, Popular Banca Privada i Fons Solidari Santander, Johnson Controls, Galp Energia, Fundació Trinidad Alfonso, Fundació Eduardo Barreiros i Banc Sabadell.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts