CONCURS ESCOLAR: El Grup Social ONCE convida els estudiants a treballar per ciutats sense barreres

cartel_concurso_escolar.jpg

Arrenca el 39è Concurs Escolar que proposa dissenyar una lona en cada aula amb missatges que inspirin la importància d'aconseguir ciutats i entorns accessibles
El Grup Social ONCE convida a estudiants i docents de tots els centres educatius a reflexionar i treballar per a aconseguir ciutats i municipis sense barreres, impulsant la inclusió i l'accessibilitat de totes les persones.Arrenca així la 39a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE.

Aquest habitual i tradicional programa de sensibilització educativa presenta una proposta pedagògica actual, per a impulsar el treball en valors com el treball en equip, la companyonia, la inclusió i la igualtat des de l'etapa educativa.

La participació en aquesta edició serà per aules completes, havent de realitzar una lona, a manera de tanca publicitària, amb un disseny que posi en valor la importància d'aconseguir una ciutat sense barreres, així com una societat inclusiva. Aquesta lona, es presentarà a través d'una pissarra digital que es troba en la pròpia plataforma creada per a aquesta edició.
Com cada any més de 2.000 professors i 150.000 estudiants treballen a l'aula sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més pròxim i que han circulat per temàtiques com l'esbarjo inclusiu, el respecte a la diferència o la inclusió en l'esport.

En aquest 39 concurs escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Secundària, a més d'Educació Especial i Formació Professional de tot l’Estat.

Categories i premis
Les categories de participació són: A (3° i 4° de primària), B (5° i 6° de primària), C (1°- 4° ESO i FP Bàsica) i E (Educació Especial). Totes elles participaran sota les mateixes condicions i hauran de presentar el mateix treball.

Per a dur a terme el treball que es proposa, els docents tenen disponible material didàctic (en format en línia), elaborat per experts en la matèria, sobre els diferents tipus de discapacitat i sobre l'accessibilitat, que serviran de suport per a facilitar la participació i comprensió de la temàtica d'aquesta edició.
Aquesta edició del concurs ve, entre altres novetats, amb un nou premi per al professorat que consistirà en una experiència de cap de setmana per a aquell@s que més aules inscriguin i més treballs presentin en aquesta 39a edició com a reconeixement a la seva labor durant el desenvolupament de cada concurs. Es farà lliurament d'un total de 4 premis corresponents a cadascuna de les categories.

A més, els vencedors en la fase autonòmica i els finalistes de la categoria E, tant escolars com docents, rebran un smartwatch (un rellotge intel·ligent). I els guanyadors a nivell estatal tindran l'oportunitat de gaudir del Festival de la Inclusió, un esdeveniment que tindrà lloc en el seu propi centre educatiu i que comptarà amb diverses activitats com a música, espai gaming o diferents challenges.

El jurat valorarà de manera especial la creativitat, tenint en compte l'originalitat del treball i la plasmació gràfica, l'adequació del missatge als valors de la temàtica d'aquesta edició, i especialment, que els treballs presentats siguin accessibles per a totes les persones amb discapacitat, considerant que és un dels aspectes més importants cap a la inclusió social.

La pàgina web        http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter                    @ConcursoONCE
Facebook                www.facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube                 http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram                https://www.instagram.com/concursoonce/

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts