Cinc milions de cupons i manifest del Grup Social ONCE pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

violencia_contra_la_mujer_ceros.jpg

El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona protagonitzà el cupó de l'ONCE del dijous 24 de novembre. Cinc milions de cupons van difondre aquesta efemèride. 

El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona es commemora el 25 de novembre per a denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva detecció i erradicació. L'Assemblea General de Nacions Unides va assumir la convocatòria iniciada pel moviment feminista per a commemorar aquesta data.

El Grup Social ONCE ha elaborat un manifest en el qual assenyala que es tracta d'una data “per a la reflexió, el record, per a cridar l'atenció sobre la importància de detectar i denunciar com a societat aquestes situacions, i per a expressar obertament la solidaritat amb les 1.171 dones assassinades al nostre país des que en 2003 van començar a registrar-se aquests casos”.

I alerta dels riscos encara més elevats de les dones amb discapacitat que, segons un informe del Parlament Europeu, estan exposades a un risc quatre vegades major de sofrir violència sexual que les seves companyes sense discapacitat.

Mentrestant, la macroenquesta de Violència de Gènere elaborada pel Ministeri d'Igualtat revela que les dones amb discapacitat experimenten major violència física i sexual (20,7% enfront del 13,8% de les dones sense discapacitat), i que les seves seqüeles psicològiques són molt superiors (77% enfront del 69,4%).

No mirar a un altre costat
“La violència masclista -continua el manifest- afecta en major mesura a les dones amb discapacitat, i el número d'aquestes creix cada any a conseqüència de la violència. A més, la pandèmia ha multiplicat totes aquestes dades, i el retorn a la normalitat i a l'entorn laboral presencial són viscuts pels maltractadors com una pèrdua de control que es tradueix en augment de la violència física”.

El Grup Social ONCE defensa “que ajudar a una víctima de violència de gènere no és una opció, és el seu dret i la nostra obligació. No volem mirar a un altre costat ni pensar que és un tema privat; és una violació de drets humans davant la qual desitgem actuar perquè la dona afectada tingui una segona oportunitat basada, entre altres coses, en la independència econòmica que li proporciona tenir ocupació”.

Més de cent dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere -en algunes d'elles provocada per la violència-, s'incorporen cada any com a treballadores al Grup Social ONCE.

“El 59% de les persones que treballen en el Grup Social ONCE tenen discapacitat, i en alguns casos aquesta ha estat provocada per situacions de violència de gènere. No podem ni volem quedar-nos al marge, siguem dones o homes, tinguem o no discapacitat, el compromís és compartit i l'esforç constant”, afegeix el manifest, abans de recordar que més de 100 dones víctimes, amb i sense discapacitat, s'incorporen cada any a la nostra plantilla.

En aquest sentit, des d'ONCE, Fundación ONCE i Ilunion es treballa conjuntament per a “continuar avançant en la protecció de les víctimes de violència de gènere mitjançant el desenvolupament de noves mesures per a detectar i atendre aquestes situacions”.

L'ONCE ha aprovat recentment el seu IV Pla d'Igualtat, que incorpora millores com l'ampliació a 36 mesos del període de suspensió del contracte si el procés judicial el justifica; la flexibilització per a acreditar faltes d'assistència al treball; i la incorporació d'un permís per a acompanyar als menors a serveis d'atenció psicològica prescrits per aquesta violència.

Fundación ONCE desenvolupa diversos programes de sensibilització, apoderament i inserció laboral, que han atès des de 2020 a més de 1.500 dones, i impulsat 455 contractes. I les empreses socials d'Ilunion han fet en el que va d'any un total de 90 contractacions d'aquestes dones i ha estat reconeguda com una companyia pionera  per elaborar una ‘Guia d'Atenció a Dones Treballadores Víctimes de Violència de Gènere’.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts