Catalunya, primera posició per equips i medalles al classificatori pel Campionat d'Espanya de natació

La competició es va celebrar els dies 15 i 16 d'octubre a la piscina del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Madrid. Els joves nedadors catalans van realitzar un excel·lent campionat durant aquestes dues jornades de competició i la majoria van fer marca mínima per a participar en el Campionat d'Espanya que se celebrarà el mes de març. Tot i que l'objectiu principal era la captació de talent, tots els nedadors i totes les nedadores van lluitar per penjar-se una medalla.

Per equips, Catalunya es va fer amb el primer lloc en la classificació amb 541 punts, quedant en segon lloc l'equip de Madrid amb 445 i en tercer, Castella i Lleó amb 94 punts. Pel que fa al rànquing per medalles, Catalunya també es va col·locar en primera posició amb 16 medalles (9 ors, 4 plates i 3 bronzes), seguit de Madrid amb 22 medalles (7 ors, 8 plates i 7 bronzes); en tercer lloc, es va situar Galícia amb 3 medalles (2 ors i 1 bronze); en quart lloc, Andalusia amb tres plates; en cinquè lloc, Castella i Lleó amb 3 medalles (1 plata i 2 bronzes); en sisè lloc, Canàries amb 2 medalles (1 plata i 1 bronze) i, en setè lloc, Múrcia amb dos bronzes.

Individualment, el nedador que més medalles va aconseguir va ser el madrileny Izam Sanz (S13), que es va penjar 6 medalles (4 ors i 2 bronzes), en segon lloc, el català Àlex Villarejo (S12), que va guanyar 4 medalles (3 ors i 1 plata) i, en tercer lloc, el madrileny Hugo Rubio (S11) amb 4 medalles (2 d'or, 1 plata i 1 bronze). A la classificació individual, la jove nedadora catalana Xènia Casadevall, amb 85 punts, i, en tercer lloc, el també català Mahamadou Dambelleh (S11), amb 82 punts.

Va ser una competició amb joves que participaven per primera vegada en un esdeveniment de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs, destacant la important participació de nedadors de la classe S11 (sense resta de visió), ja que feia temps que en les competicions de natació no hi havia gairebé representació d'aquesta classe.