Brussel·les demana col·laboració al Grup Social ONCE per tal que la presidència espanyola de la UE posi en valor a les persones amb discapacitat

helena_dalli_y_miguel_carballeda.jpg

Durant una reunió celebrada a Brussel·les amb la Comissària d'Igualtat, Helena Dalli, en la qual es va parlar d'impulsar oportunitats per aquestes persones i crear una Europa més social. La comissària europea d'Igualtat, Helena Dalli, va demanar al Grup Social ONCE col·laboració amb el Govern, per tal que la pròxima presidència espanyola de la Unió Europea (UE), prevista pel segon semestre de 2023, posi en valor als 80 milions de ciutadans i ciutadanes europeus amb discapacitat i els ofereixi igualtat d'oportunitats.

Dalli va fer aquesta reflexió durant una trobada celebrada a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les el passat 10 de novembre, en la qual va conèixer el model d'igualtat del Grup Social ONCE, basat en l'eliminació de la bretxa salarial per qüestions de gènere i en l’augment d'ocupació de qualitat per a dones amb discapacitat, per tal d’aconseguir una societat amb les mateixes oportunitats de progrés.

La delegació del Grup Social ONCE, encapçalada pel seu president, Miguel Carballeda, va comprometre l'esforç de l'Organització espanyola “per crear una Europa més social per a les persones amb discapacitat, que generi oportunitats iguals” i va demanar a la Comissària que des de les institucions europees es treballi amb aquest objectiu.

En línia amb la comissària Dalli, el vicepresident del Grup Social ONCE, Alberto Durán, va sol·licitar que la futura Conferència ministerial sobre igualtat, prevista precisament al novembre de 2023 a Pamplona, durant la Presidència Espanyola, “tingui un espai on parlar de dones i discapacitat”.

Durán també va exposar el treball que està duent a terme el Grup Social ONCE en assumptes tan rellevants a nivell continental com la posada en marxa de la Targeta Europea de la Discapacitat; la problemàtica del vot accessible en determinats països europeus; o la importància que tenen els Centres Especials d'Ocupació a Espanya.

Finalment, donada l'experiència de l'ONCE a Amèrica Llatina, va proposar aportar un component social a la futura Cimera de la Unió Europea i la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i Del Carib (CELAC), per a crear un espai en el qual tractar la inclusió i els nous models d'innovació social a la regió.

Igualtat

La vicepresidenta del Grup Social ONCE i presidenta de l'Observatori d'Igualtat, Patricia Sanz, va ser l'encarregada de detallar la manera de treballar en la inclusió de les dones amb discapacitat en general i d’aquelles que són víctimes de violència de gènere en particular.

La comissària va descobrir que, des de fa més de cinc anys, el Grup Social ONCE treballa per identificar a dones amb discapacitat que hagin patit algun tipus de violència, per a poder ajudar-les i oferir-los-hi una ocupació de qualitat i amb una retribució raonable.

En aquest context va destacar que a Inserta (entitat de formació i ocupació de Fundació ONCE), existeix una bossa de 4.500 dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere, de les quals 1.500 ja reben suport psicològic i formació, i 450 treballen en el Grup Social ONCE.

Sanz també va explicar a Dalli com funciona l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE, que va néixer l’any 2009 per a analitzar la situació de les dones, tant des de la perspectiva d'accés als serveis socials, com en la seva participació en els òrgans polítics, de gestió, o de representació sindical.

Finalment, la vicepresidenta del Grup Social ONCE i presidenta de l'Observatori d'Igualtat va assenyalar que de les més de 72.600 persones que treballen actualment en el Grup Social ONCE, el 43% són dones, una dada que “demostra que és possible tenir feina en el mercat ordinari tenint una discapacitat, amb persones que no la tenen”.

A la trobada amb la comissària també van assistir-hi el director de Relacions Internacionals del Grup Social ONCE, Javier Güemes; i la directora de l'Oficina Tècnica d'Assumptes Europeus, Cristina Barreto.

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts