Amanida Teatre de Tarragona participa en l’adaptació radiofònica accessible i inclusiva de l’obra 'El perro del hortelano', que emet RNE

rne_0.jpg

Amb motiu del Dia Mundial de Teatre, el passat dissabte 27 de març, RNE va portar a les ones una lectura radiofònica inclusiva en col·laboració amb Fundació ONCE i  la  Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro. Onze actors cecs o amb alguna discapacitat visual van posar en escena des de diferents emissores territorials de l'emissora pública El perro del hortelano, el clàssic de Lope de Vega. Ho van fer dirigits per Esteve Ferrer, responsable d'arts escèniques  de la Fundació ONCE i recolzats tècnicament per l'equip de Ficció sonora de RNE.

Des d’ONCE Tarragona Juani Fuentes, actriu de la companyia Amanida Teatre, va ser la narradora d’aquesta lectura radiofònica i exemple d’integració, sota la direcció de Núria García.

Ràdio Nacional amb el teatre
Ràdio Nacional d'Espanya va posar a disposició de tot l'equip artístic les seves emissores d’onze províncies espanyoles per poder dur a terme tant els assajos com l'enregistrament de la lectura. Des de cadascuna de les 11 emissores de RNE, en què es trobava un actor, es va desplegar una infraestructura tècnica complexa per garantir un bon resultat. A més, després de les gravacions, es va  muntar El perro del hortelano per a l'emissió a través de les ones i plataformes digitals.

Un projecte al què van posar veu un grup d'artistes de l'ONCE, pertanyents cadascun d'ells a diferents companyies, i que han treballat de manera coordinada i conjunta des d'onze províncies. Des d’Ourense, Madrid, Sevilla, Mallorca, Albacete, Las Palmas de Gran Canària, Badajoz, Gijón, Donosti-Sant Sebastià, València i Tarragona, els actors i actrius cecs o amb discapacitat visual, al costat dels seus directors/es, van fer possible aquest projecte inclusiu, nou i original on, a més de difondre la cultura a través de les ones de RNE, es va donar visibilitat als artistes amb discapacitat.

Repartiment de l’obra
El repartiment de El perro del hortelano, a més de Juani Fuentes, com a narradora (Cia. Amanida Teatre, direcció Nuria García),  ha estat format per Aída Saiz, com la Comtessa Diana (Cia. Muxicas, direcció Tito Asorey); Jordi Sabaté, com Teodoro (Cia. La Luciérnaga, direcció Agustí Sasián); Mireia Lozano, com Marcela (Cia. Homero Teatro, direcció Araceli De Areba); Joan Moreno, com Tristán (Cia. Sa Boira, direcció Bernat Pujol); Domingo López, com Fabio (Cia. La Ruina Teatro, direcció Juanma Cifuentes); Andrés Guillén, com Marquès Ricardo (Cia. Antígona Teatro, direcció Blanca Rodríguez); Nicolás Ramos, com Comte Federico (Cia. La Porciúncula, direcció María José Mangas); Pablo Montaña, com Comte Ludovico (Cia. La Esfera, direcció Etelvino Vázquez); Miren Valero, com Anarda (Cia. Oromeinak, direcció Josema Langara); Asun Torrent, com Dorotea (Cia. Samaruc Teatre, direcció Begoña Sánchez).

Amanida Teatre
El grup de teatre de Tarragona Amanida Teatre començà el 1994. Està format per 14 persones. Les seves primeres passes van ser com a taller de teatre. El 1995 estrenen a la Sala d'actes de Caixa Tarragona l'obra Maribel i l'estranya família. Al gener de 1996 passà a formar part dels Grups de Teatre de l'ONCE. L'Agrupació participa anualment a la Mostra Teatral de Lleida, al Festival Eclèctic de la ciutat de Tarragona (biennal) i en altres mostres i setmanes culturals de Catalunya. Entre les obres representades estan: Contes políticament correctes, Miles Gloriosus, Toca-la una altra vegada Sam, Les criades, El joc de l’amor i l’atzar...

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts