26 esquiadors cecs participen a la II Copa FEDC celebrada a Baqueira Beret

esqui_baqueira.jpg

Un total de 26 esquiadors cecs o amb discapacitat visual greu, acompanyats dels seus guies, van participar el cap de setmana del 18 i 19 de febrer a Baqueira Beret en la II Copa FEDC (Federació Espanyola d’Esports per a Cecs), darrera prova puntuable pel campionat d'Espanya.

En aquesta competició es van disputar dues eslàlom gegants, amb la participació de 26 corredors i els seus guies, adscrits a la Federació Basca d'Esport Adaptat (FVDA), la Federació Navarra d'Esport Adaptat (FNDA), la Federació Andalusa d'Esports per a Cecs (FADEC), la Federació Catalana d'Esports per a Cecs (FCECS) i centres ONCE d’Aragó, Cantàbria i Madrid. La suma de temps va determinar qui van ser els guanyadors finals.

Després dels dos dies de competició, van aconseguir pujar al podi femení en categoria juvenil: Inés Gortázar al costat del seu guia, Andrea Megías; Enara Fernández al costat del seu guia, Miren Andonegui i Berta López al costat del seu guia, Ramón Lacayo. Mentre que el podi juvenil masculí el van ocupar: Álvaro Sánchez al costat de la seva guia, Alba Villamediana; Lander Gallastegui al costat del seva guia, Andrea García i José García al costat del seu guia, Victor Jiménez.

Per la seva banda, els podis absoluts de la categoria masculina van estar formats per: Raúl Simón, al costat del seu guia, Rubén Salmerón; Manuel Sánchez al costat del seu guia, Joseba González i Rafael Veiga al costat del seu guia, Raúl López. Mentre que a la categoria femenina Elena Huguet i Silvia Alsina, es feien amb l'or, seguides de Leire Arnal i la seva guia, Lidia González i , en tercera posició, Berta Casillas i la seva guia, Carla Gavaldà.

A aquesta II Copa va assistir el president de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs, Àngel Luis Gómez Blázquez, qui va acompanyar els esquiadors durant tot el cap de setmana i va observar els progressos que realitzen aquests campions, capaços d'assolir grans velocitats sobre la neu.

El guia, única particularitat

L'esquiador cec o amb deficiència visual no és diferent a un altre esquiador. L'única particularitat és que presenta una deficiència sensorial i, per això, ha d'anar acompanyat d'un guia, que es converteix en una figura imprescindible.

El guia sempre va davant de l'esquiador amb discapacitat visual i sol utilitzar un intercomunicador sense fil, en el cas de tenir la resta visual, perquè l'esquiador segueixi la seva veu i instruccions. Quan es tracta d'esquiadors cecs totals, el guia porta un megàfon a l'esquena, perquè pugui ser seguit pel corredor.

Igual que en altres esports, les persones cegues (categoria B1), les que tenen un baix resta visual (B2) i aquelles que posseeixen un gran resta visual (B3) competeixen en una mateixa categoria amb la diferència que s'aplica un coeficient corrector al temps real aconseguit, segons la categoria.

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts