'2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’ llueix al cupó en homenatge a la seva tasca

Seccions: Joc
ano_internacional_de_enfermeras_y_matronas.jpg

L'ONCE va difondre en el cupó de dimecres, 16 de setembre, la celebració de ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’. Cinc milions i mig de cupons van homenatjar aquests professionals de la salut i la sanitat, que han tingut un paper clau i segueixen tenint-lo durant la pandèmia.

El director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, el president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez, i Pilar Fernández, vicepresidenta de la institució infermera, van presentar aquest cupó amb el que l'Organització ret homenatge a les més de 316.000 infermeres i infermers -en representació de tot el sector sanitari- que sempre estan en primera línia, com ho han demostrat en la lluita contra la Covid-19, acompanyant, ajudant i sent el nexe d'unió entre els pacients i els seus familiars durant aquests durs moments.

“Per a nosaltres, com a professionals més propers als pacients durant la pandèmia i també abans d'ella, és un grandíssim orgull que una institució com l'ONCE hagi volgut homenatjar d'aquesta manera l'Any Internacional de les Infermeres i Llevadores. El destí ha fet que aquest any internacional coincideixi amb un dels períodes més complicats per a tots els professionals sanitaris, però també ens ha posat en primera línia. Hem donat tot el que som capaços i és una satisfacció enorme tenir aquests reconeixements. Tot i així, cal recordar a la població que això no ha acabat i hem de seguir complint les mesures. Mascareta, distància física i higiene de mans han de ser tres pilars fonamentals en el nostre dia a dia”, va afirmar Pérez.

Ángel Sánchez va indicar que “per a nosaltres és un honor dedicar el nostre millor paper, el cupó i la seva imatge, a honrar l'esforç, la dedicació, l'afecte i la professionalitat amb què infermeres i infermers ens tracten cada dia i que han demostrat sempre, i més encara en aquests moments. Ens sentim bé sabent que esteu aquí”.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar 2020 com a Any Internacional d'Infermeres i Llevadores i, posteriorment, amb l'arribada de la pandèmia, es va acordar estendre aquest any internacional fins a mitjans de 2021. És la primera vegada que tots els països s'uneixen per homenatjar i donar suport a la tasca que realitzen aquestes professionals de la Sanitat, amb el seu treball diari i amb la seva feina en tasques d'investigació.

La pròpia OMS ha destacat que sense infermeres i llevadores no s'aconseguiran els Objectius de Desenvolupament Sostenible ni una cobertura sanitària universal. A més, s'estima que per aconseguir aquesta cobertura en el món es necessita que el personal d'infermeria i d'obstetrícia augmenti en 9 milions.

Al món, el 70% de el personal sanitari està integrat per dones. Els professionals d'infermeria constitueixen una proporció considerable d'aquesta xifra i, a més, les llevadores podrien evitar més del 80% de totes les morts maternes, prenatals i neonatals.

Amb ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’ es busca posar en valor la feina de la professió i aconseguir que totes aquestes persones puguin treballar en entorns on estiguin fora de perill, gaudeixin del respecte dels metges i altres col·legues del sector de la salut, tinguin accés a serveis d'atenció sanitària que funcionin degudament, i que la seva tasca estigui integrada amb la dels altres professionals de l'atenció de salut.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts