18.000 estudiants de Catalunya són ja “activistes contra l'assetjament” amb el Concurs Escolar ONCE

Seccions: T'interessa
concurso_escolar_pulseras.jpg

Un total de 18.510 escolars i 396 professors de 222 centres educatius de Catalunya s'han convertit en 'activistes contra l'assetjament' gràcies a la seva participació en el 33 Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació, que convida els docents i estudiants a treballar i reflexionar junts sobre el bullying.

A Barcelona han participat un total de 12.105 escolars i 237 professors de 126 centres educatius; A Girona han participat un total de 2.349 escolars i 47 professors de 24 centres educatius. A Lleida han participat un total de 1.512 escolars i 44 professors de 30 centres educatius i a Tarragona han participat un total de 2.544 escolars i 68 professors de 42 centres educatius

Sota el lema "Som diferents, no indiferents. Activistes contra l'assetjament", el concurs ha ofert eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d'assetjament que es puguin produir a l'escola. D'aquesta manera, els escolars s'han convertit per si mateixos en agents de canvi per actuar contra el bullying, amb tota la força del grup-aula.

Más de 18.000 estudiantes catalanes han participado en el Concurso de este año.

Segons dades del Ministeri d'Educació, aquest fenomen arriba al 4% de l'alumnat i els experts afirmen que prop d'un 10% dels afectats són menors amb discapacitat. El concurs escolar de l'ONCE i la seva Fundació és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

Al 33 Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació, en el qual han participat 167.265 escolars i 3.601 professors de 2.192 centres educatius de tot el territori estatal, han treballat alumnes dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'educació especial i Formació Professional.

Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell publicitari de sensibilització contra l'assetjament, mentre que els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual d'un minut on es mostra com passar a l'acció contra aquesta problemàtica.

Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en les categories: A (3r, 4t d'Ed. Primària); B (5è i 6è d'Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

A partir d'aquí, com en anteriors edicions, el concurs estableix tres fases en què els jurats aniran seleccionant els treballs que considerin millors: la fase provincial, la decisió al mes d’abril; la fase autonòmica, al mes d'abril; i la fase estatal, al mes de maig.

Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus 'Som diferents, no indiferents', en què viuran moments plens d'activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

Poster del Concurso con el lema 'Somos diferentes, no indiferentes'.
 

Ajuda  a professors
Una important novetat en aquesta edició és que els materials educatius han estat desenvolupats per l'equip d'investigació del Departament de Psicologia Evolutiva i Educació de la Universitat de Múrcia perquè poguessin treballar-se en tots els nivells. Estan disponibles en les tres llengües cooficials (català, gallec i euskera) així com en anglès.

A més, el concurs ha realitzat diverses accions amb l'objectiu d'augmentar la participació dels centres escolars i facilitar la feina dels docents. Per això s'han gravat diferents casos pràctics a l'aula amb alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat les sessions han estat impartides per un professional educatiu especialitzat en coaching, membre de l'equip que gestiona aquesta edició del Concurs Escolar.

Amb aquests enregistraments s'han creat quatre peces audiovisuales, disponibles a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es), i que intercalen fragments d'aquestes sessions amb intervencions d'un presentador que explica cada part de l'activitat.

A partir de aquí, como en anteriores ediciones, el concurso establece tres fases en las que los jurados irán seleccionando los trabajos que consideren mejores: la fase provincial, cuyo fallo se producirá a mediados del mes de marzo; la fase autonómica, en el mes de abril; y la fase estatal, en el mes de mayo.

Los ganadores absolutos de esta edición, disfrutarán durante un fin de semana en Madrid del Campus ‘Somos diferentes, no indiferentes’, en el que vivirán momentos llenos de actividades y experiencias innovadoras, con visitas culturales y talleres.

La página web  http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter   @ConcursoONCE
Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE 
YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)