Enric Botí renova com a delegat de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, com a president del Consell Territorial, a la XII legislatura

Seccions: Protagonistes
ilu equip direccio once catalunya

L'elecció del Consell General i els Consells Territorials és conseqüència d'un procés democràtic a l'ONCE que fa 41 anys des que, el 1982, les persones cegues van anar per primera vegada a les urnes per triar els que dirigeixen el futur de l'Organització, tot això d'acord amb la Llei d'Economia Social vigent per la qual es regeix l'ONCE, així com dels seus propis estatuts.

Cada quatre anys, les persones afiliades a l'Organització elegeixen en votació els qui els representaran en aquest període. De les urnes en resulta la nova composició dels Consells Territorials (un per cada comunitat autònoma) i del Consell General, que després donen lloc a tota l'estructura del Grup Social ONCE.

A la reunió del nou Consell General, celebrada el passat 27 de gener, es va procedir a ratificar en els seus càrrecs pels propers quatre anys. I així renoven  Enric Botí, com a delegat de l’ONCE a Catalunya;  Ángel Ávila, com a sotsdelegat de l’ONCE a Catalunya i  Manel Eiximeno, com a director del CRE de l’ONCE a Barcelona.

El passat 24 de gener va quedar constituït també el nou Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, que queda format per 10 membres (la meitat homes i la meitat dones), assolint la paritat. David Bernardo continua com a president del Consell Territorial.

Una ciutadania més inclusiva i justa
Enric Botí i David Bernardo han manifestat el seu compromís de continuar treballant al costat de la societat catalana per fer una ciutadania més inclusiva i justa entre tots. Han anunciat que, des de la sostenibilitat econòmica i institucional del Grup Social ONCE, es milloraran els serveis socials específics per a persones cegues i sordcegues, s'ampliarà la dotació destinada a ajudar i col·laborar amb el món de la discapacitat, i es crearà una nova Fundació de l'ONCE adreçada a persones amb baixa visió que, sense estar afiliades a l'Organització, rebran tot el suport dels professionals més ben preparats per a aquesta tasca.

El nou Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya el completen: Rafaela Pérez, vicepresidenta primera; Maria De La Sierra López, vicepresidenta segona; i com a  consellers i conselleres territorials: Ainhoa Fabregat, Josemi Jiménez, Antonio  Romero, Rosario Belzunces, Jordi Cardús, Albert Turón i M. Luisa Jiménez. Afronten amb molta il·lusió aquesta XII legislatura i treballaran per totes les persones i pel bé comú.

Constituït el nou Consell General de l’ONCE
El nou Consell General ha queda format per 11 membres: el president i deu consellers generals (la meitat homes i la meitat dones), entre els quals hi ha a més quatre vicepresidències, que també són ocupades de manera paritària.

Miguel Carballeda es manté com a president de l'ONCE i, per tant, del Grup Social, que hi suma ONCE, Fundació ONCE i Ilunion. Alberto Durán ocuparà la vicepresidència 1a de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes; José Luis Pinto estarà al capdavant de la vicepresidència 2a d'Estratègia Econòmica, Joc i Desenvolupament Empresarial; Patricia Sanz encapçalarà la vicepresidència 3a d'Igualtat, Recursos Humans i Cultura Institucional, i Inclusió Digital; i Imelda Fernández liderarà la vicepresidència 4a de Serveis Socials, Participació i Pla Oncerca. Tot això després d'haver aconseguit a les urnes el suport per a la seva candidatura d'un total de 42.596 vots entre les 66.291 persones cegues amb dret a vot a les últimes eleccions, en què la participació va augmentar gairebé 10 punts, fins a un 66,17%.

La primera reunió del Consell va procedir així mateix a nomenar els màxims responsables de les diferents àrees executives: la Direcció General de l'ONCE, al capdavant de la qual continuarà Ángel Ricardo Sánchez; Fundació ONCE, el vicepresident executiu de la qual seguirà sent Alberto Durán; i Ilunion, que manté Alejandro Oñoro com a conseller delegat. Es ratificà a més el nomenament de José Luis Martínez com a responsable executiu màxim adjunt de Fundació ONCE.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts