El Mercat Municipal de Salt i l’ONCE impulsen un nou servei d’acompanyament per a persones cegues i amb discapacitat visual

Seccions: T'interessa
L'afiliat Jordi Salido amb el seu gos pigall i l'educadora del Mercat, Alba Daros, compren en una parada.

La iniciativa per fomentar un espai més accessible, inclusiu i obert s’impulsa conjuntament amb l’ONCE i l’Associació de Comerciants del Mercat i estarà disponible tots els dijous i divendres a la tarda durant l’horari d’obertura de les parades, de 17.00h a 20.00h.

Van participar a la presentació Jordi Viñas, alcalde de Salt; Cristina Alarcón, regidora de l’Ajuntament de Salt; Marta Julià, directora del Mercat; Joaquim Vicens, president de l’Associació de Comerciants del Mercat; Alba Daros, educadora; Fran Rodríguez, director de l’ONCE a Girona; Àlex Calvo, tècnic de rehabilitació de l’ONCE; i Jordi Salido, afiliat de l’ONCE a Salt, que va ser el primer en testar el nou servei.

Una formació específica

La iniciativa és ja una realitat aprofitant el treball del tècnic de rehabilitació de l’ONCE a Girona i del servei d’educadora del mercat, que ha realitzat una formació específica amb l’ONCE, per a desenvolupar aquesta tasca amb totes les garanties i reconeixent les diferents situacions amb les quals es podrà trobar mentre acompanya als usuaris a fer la compra.

S’ha establert com a punt de trobada l’exterior dels quatre accessos del mercat i qui vulgui fer ús del servei  només caldrà que truquin al telèfon 667 494 746 per tal que se’ls acompanyi durant el seu procés de compra.

Inclusió i accessibilitat

Fran Rodríguez, director de l'ONCE a Girona, assegurà que "un món inclusiu i accessible per a tots i totes comença amb les qüestions més quotidianes i una acció tan bàsica com poder fer la compra de forma fàcil i segura és essencial per a totes les persones cegues i amb discapacitat visual”. I va afegir: “Estem molt agraïts al Mercat i a l'Ajuntament de Salt per voler dur a terme aquesta iniciativa, la qual estem segurs que ajudarà i millorarà el dia a dia de moltes persones d'aquesta localitat". A Salt hi ha 31 persones afiliades a l’ONCE i, a la veïna Girona quasi un centenar.

Van participar a la presentació Jordi Viñas, alcalde de Salt; Cristina Alarcón, regidora de l’Ajuntament de Salt; Marta Julià, directora del Mercat; Joaquim Vicens, president de l’Associació de Comerciants del Mercat; Alba Daros, educadora; Fran Rodríguez, director de l’ONCE a Girona; Àlex Calvo, tècnic de rehabilitació de l’ONCE; i Jordi Salido, afiliat de l’ONCE a Salt

El president de l’Associació de Comerciants del Mercat, Joaquim Vicens, afirmà que “les persones amb discapacitat han de tenir el mateix dret a venir a comprar a les nostres botigues amb la màxima facilitat i comoditat possible. Des del Mercat sempre hem intentat adaptar-nos al màxim a les necessitats de les persones amb discapacitat i, en aquest cas, fer-ho possible només suposa petits canvis que estem en disposició de fer realitat”.

Un nou pas

Des de l’Ajuntament de Salt, l’alcalde Jordi Viñas, explicà que “el servei d’acompanyament per a persones cegues i amb discapacitat visual és un nou pas que donem a la ciutat per adaptar-nos a les necessitats del col·lectiu i un exemple d’una aposta innegociable per fer Salt més amable per a tothom”.

La regidora de Desenvolupament Local, Cristina Alarcón, valorà la proposta tot dient que “l’equipament dona un pas endavant que va molt més enllà d’un nou servei. Es tracta d’una aposta ferma per la inclusió i l’accessibilitat del Mercat que estem convençuts que tindrà una molt bona acceptació”.

Aconseguir que qualsevol persona pugui fer servir i gaudir els entorns amb seguretat, comoditat i autonomia és un repte per a la nostra societat. Per això, entre les accions que realitza l'ONCE, és prioritària contribuir a que els entorns, béns i serveis siguin totalment accessibles per a les persones amb ceguesa o discapacitat visual.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts