L’Escola ‘Guillem de Balsareny’, el Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp) i el Col·legi FEDAC Guissona (Lleida) guanyen a Catalunya el Concurs Escolar del Grup Social ONCE

Un estudiant fa una part del treball del 39 Concurs Escolar del Grup Social ONCE.

L’Institut Escola ‘Guillem de Balsareny’ (Barcelona), el Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp, Tarragona) i el Col·legi FEDAC Guissona (Lleida) han estat seleccionats com a guanyadors de Catalunya al 39è Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat els docents i estudiants a realitzar treballs que impulsin ciutats i municipis sense barreres com a via per a la inclusió i l'accessibilitat de totes les persones.

En aquesta edició han participat 32.218 escolars de 691 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 738 professionals de l’educació.

“En una societat en constant canvi, ens trobem amb problemes que crèiem superats a peu de carrer, com la irrupció de nous mitjans de transport (patinets, cotxes, motos i bicis elèctriques...) i altres obstacles que posen en risc moltes persones, no per la seva existència, sí pel seu mal ús. És important que prenem consciència i proposem solucions per una vida sense barreres, inclusiva  i accessible per tothom”, manifesta Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

Grup A 4rt de Primària de L’Escola Guillem de #Balsareny @e_guillem Títol: ‘Tots i totes som un’.

Per això, aquest habitual i tradicional programa de sensibilització educativa, que és el Concurs Escolar del Grup Social ONCE, ha presentat una proposta pedagògica per impulsar el treball en equip, la companyonia, la inclusió i la igualtat des de l'etapa educativa.

La participació en aquesta edició ha estat per aules completes, havent de realitzar una lona, a tall de tanca publicitària, amb un disseny que ha posat en valor la importància d’aconseguir una ciutat sense barreres, així com una societat inclusiva.

Grup A 6è de Primària del Col·legi Sant Rafael de #LaSelvaDelCamp @colsrafael Títol: ‘Lo normal es la diversidad, vívela y hazla vivir’.

El jurat de Catalunya ha valorat de forma especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l’accessibilitat dels treballs presentats. Ha estat presidit per Lidia Ramos, cap del Departament de Coordinació i Talent de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya; i com a vocals: María de la Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Mª Mercè Batlle, presidenta de COCARMI; Carmina Pujol i Lourdes Caseny, Tècniques docents del Servei de Suports i Mesures per a la Inclusió del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; Àngels Castro, periodista; Maria Teresa Chicano, Especialista en Visual i Plàstica del CREDV/CRE ONCE BARCELONA; i Teresa Altagracia Sabariego, Tècnica de material Tiflotècnic del CRE ONCE BARCELONA i col·laboradora del grup ACCEDO.

Grup S2 de 2on d’ESO del Col·legi FEDAC #Guissona @FEDACGuissona Títol: ‘Bienvenida diferencia’.

Les aules guanyadores en aquesta fase autonòmica rebran com a premi un smartwatch (un rellotge intel·ligent). A més, passen a la següent fase, la nacional, la resolució de la qual es coneixerà el mes d'abril. Els estudiants i docents que guanyin aquesta edició a nivell nacional, a la seva respectiva categoria tindran l'oportunitat de gaudir del Festival de la Inclusió, un esdeveniment que tindrà lloc al seu propi centre educatiu i que comptarà amb diverses activitats com música, espai gaming o diferents challenges.

‘ONCITY, el videojoc que ens fa iguals’
Entre tots aquests materials, destaca ONCITY, el primer videojoc educatiu i accessible impulsat pel Grup Social ONCE, per a totes les edats, que convida a posar-se a la pell de les persones amb discapacitat i aconseguir, juntament amb els personatges del videojoc, ciutats o entorns plenament inclusius.

El videojoc recorre i explora lliurement les diferents zones d'aquesta ciutat per conèixer els seus habitants i les seves realitats o necessitats específiques, fent pel camí més accessibles espais com el Museu, el Supermercat o el Parc, i acabar el passeig ple de reptes a un nivell final, l'Ajuntament, on sol·licitar a l'alcaldessa d'ONCITY que pengi de l'edifici la “lona inclusiva” i inauguri a la ciutat el Carrer de la Inclusió.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts