Amanida Teatre, amb actrius i actors cecs, estrena l’obra ‘Toc Toc’ a l’ONCE Tarragona

Imatge on apareixen els actors en un decorat que simula una sala d'espera d'una consulta mèdica

La companyia Amanida Teatre, formada per sis actrius i actors cecs o amb discapacitat visual greu i un altre sense cap discapacitat visual, estrenà dimecres 25 de gener,  l’obra Toc Toc al saló d’actes d’ONCE Tarragona.


Sis pacients amb trastorn obsessiu compulsiu coincideixen a la sala d'espera de la consulta d'una gran doctora reconeguda. El problema arriba quan la gran eminència a tractar els tocs té un problema i no pot arribar a l’hora a les cites. El grup haurà d'esperar-la. I cada pacient mostra les seves manies, els seus impulsos i les seves obsessions. 


“L'estrena l'afrontem amb moltes ganes i nervis. Aquest espectacle és molt complex a nivell interpretatiu, ja que els personatges tenen uns aspectes molt característics i l'escena es mou amb unes línies de comèdia molt àgil. Toc Toc és una obra que parla de les malalties mentals i nosaltres tenim ganes de poder abordar aquest tema des de l'humor, que és un pilar fonamental. Creiem que és necessari poder tractar aquest tema i donar-li la visibilitat i normalitat que mereix”, manifestà Nuria García, directora d’Amanida Teatre.

Una comèdia


Para Carmen Lourdes García, una de las actrius, “es tracta d’una obra de rèplica i aquesta rapidesa fa que el públic estigui a la expectativa i no s’adormi. Toc Toc és una obra fresca, ràpida i parla de la importància de la salut mental a través de l'humor”. El seu personatge és Blanca, una senyora que no vol reconèixer la seva edat i que el seu toc és la nosofòbia (pànic als microbis i malalties). “Un personatge que abans de la pandèmia era més estrany però després de la Covid-19 està més normalitzat”.


Amanida Teatre


Amanida Teatre de Tarragona, neix el 1994. Està formada majoritàriament per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu, afiliats a l'ONCE.


El 1995 estrenen a la Sala d'actes de Caixa Tarragona l'obra Maribel i l'estranya família. Al gener de 1996, passà a formar part dels Grups de Teatre de l'ONCE. Durant tot el seu recorregut ha participat en mostres teatrals com, la de Lleida, el Festival Eclèctic de la ciutat de Tarragona (biennal) i en altres mostres i setmanes culturals de Catalunya. Així mateix, ha pujat als escenaris de diferents entitats culturals, tant públiques com privades.


L'any 2013, la companyia inicia una nova etapa amb l'arribada de la nova directora artística: Núria García.


El 2013 va rebre el premi MAX Aficionat de les Arts Escèniques al costat dels altres Grups de Teatre de l'ONCE.


Al 2021 la companyia Amanida Teatre s’endinsà en la producció audiovisual Si Talia fora cega, un curtmetratge muntat a partir del rodatge d'escenes de les produccions teatrals dels diferents grups, on els protagonistes són els actors i actrius cecs i amb discapacitat visual greu.


Durant l'últim any la companyia Amanida Teatre ha estat representant el seu darrer treball Severa vigilància a diferents punts del país: Madrid, València, Barcelona, Tarragona, Palma de Mallorca. I va estrenar el primer espectacle infantil: Emocions i sentiments, quin embolic. Van portar aquest muntatge a col·legis, centres cívics, casals, teatres...
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts