La Cimera Mundial del Transport Públic acull la presentació d’‘AccessibleEU’, el nou Centre Europeu d’Accessibilitat

Durant la jornada, va participar Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundación ONCE.


La Cimera Mundial del Transport Públic, que se celebrà del 4 al 7 de juny a la Fira de Barcelona, va servir d'escenari per a la presentació d''AccessibleEU', el nou Centre Europeu d'Accessibilitat que té com a objectiu la implementació de les polítiques sobre accessibilitat als estats membres de la Unió Europea (UE).

‘AccessibleEU’ és un projecte europeu gestionat per un consorci d'entitats i experts liderats per Fundación ONCE i és una de les iniciatives emblemàtiques proposades per la Comissió Europea a l'Estratègia per als Drets de les Persones amb Discapacitat 2021-2030. Servirà per augmentar la coherència de les polítiques d’accessibilitat i facilitar l’accés als coneixements pertinents. 

La presentació, el passat 6 de juny, va comptar amb la presència d'Inmaculada Placencia, cap de la Unitat per a la Integració de les Persones amb Discapacitat de la UE, i Anne-Laure Le Merre, experta de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP).

Al llarg de la jornada també es van desenvolupar dues taules rodones. La primera, titulada 'Com implementar l'accessibilitat al transport públic?', comptà amb representants de TMB, l'Empresa Municipal de Transport de la Regió d'Hèlsinki, i d'Infraestructures de Transport d'Irlanda. Durant la jornada, va participar Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundación ONCE.

Posteriorment, se celebrà la taula rodona 'Aprenent dels operadors i fabricants', on figuren representants de Renfe, Alstom, Caetano Bus, Alsa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Disseny per tothom

En aquest taller es van compartir amb els diferents actors del transport urbà, les eines i coneixements necessaris per complir amb els principis fonamentals del Disseny per Tothom recollits a la Normativa Europea, permetent treballar en un transport més accessible per a tots els ciutadans als operadors, administradors públics i fabricants. 

Hi va haver dos panells tècnics. Un titulat ‘How to Implement Accessibility in Public Transport’, on es van compartir les mesures que cal adoptar per garantir la inclusió de les persones amb discapacitat i la gent gran en el transport públic, des del punt de vista tècnic i de gestió municipal, amb exemples de ciutats de referència a l'àmbit del transport públic accessible. Al segon panell, titulat ‘Learning from Operators and Manufacturers’, es van presentar experiències i projectes inspiradors relacionats amb la gestió de l'accessibilitat a l'operació de flotes de transport (tant en el transport ferroviari com en el transport per autobús).
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts