Persones cegues de diferents nacionalitats mostren que “al país de l’ONCE hi cabem totes les persones"
Diverses persones cegues o amb discapacitat visual de diferents nacionalitats van protagonitzar l'acte “Al país de l'ONCE hi cabem totes les persones”, per a mostrar els serveis socials que reben de l'Organització.
En l'esdeveniment hi va participar el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, al costat del ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, i el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat, Jesús Martín. També va comptar amb les intervencions de la vicepresidenta de Serveis Socials del Grup Social ONCE, Imelda Fernández, i del director general, Ángel Sánchez.
L'acte va servir per a presentar l'ampliació del catàleg de prestacions de serveis socials de l'ONCE a les persones cegues, amb deficiència visual greu o sordceguesa, de nacionalitat no espanyola i amb residència legal a Espanya, o als qui el Ministeri de l'Interior hagi concedit el dret d'asil o la protecció subsidiària. Aquesta iniciativa respon a l'acord Govern-ONCE per al període 2022-2031, que recull les labors socials que l'Administració té encomanades a la Institució.
Les accions d'atenció personal que les persones estrangeres poden sol·licitar per part de l'ONCE són de diversa índole: atenció educativa, rehabilitació, comunicació i accés a la informació, suport a l'ocupació, suport psicosocial i benestar social. També poden accedir a la venda de productes de loteries socials, segures i responsables de l'ONCE, sempre que reuneixin les condicions necessàries.
Diferents nacionalitats
En l'acte van participar Qussay Khaled Al Hussein, un nen refugiat cec d'origen sirià que resideix a Navarra; Marcela Cabezas, de procedència equatoriana i treballadora d’Ilunion Contac Center; Hayat El Haddadi, que va sortir del Marroc buscant el seu desenvolupament personal i professional i ara és professora de nens cecs espanyols i estrangers; Gretel Clavel, d'origen paraguaià i que també ha trobat ajuda de l'ONCE per a millorar la seva autonomia personal amb la seva realitat de persona de baixa visió; Roman Zaiachkiuskyi, jove ucraïnès que va arribar a Espanya fugint de la guerra i que avui és venedor de l'ONCE a Màlaga; i Ana González, veneçolana filla de gallecs que van emigrar i que treballa ensenyant braille.
Tots ells van narrar la seva història personal i van explicar com, a través de l'Organització, han trobat a Espanya l'ajuda necessària per a gaudir d'una vida normalitzada en els àmbits laboral, educatiu, social i personal.
Segons va manifestar Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, el suport a persones estrangeres a Espanya no és una cosa nova, perquè sempre s'ha realitzat en la mesura de les possibilitats de l'Organització. ”Benvinguts al país de l'ONCE, benvinguts al país on hi cabem totes les persones. No importa la raó; no importa l'origen; no importa el color de pell”.
“Que l'ONCE visibilitzi el seu compromís de donar la mà a les persones que ho necessiten és un exemple i una demostració que la justícia i els drets humans estan sempre interrelacionats”, va dir el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy.
Atenció des de fa anys
Des de fa anys, l'ONCE ofereix cobertura a les necessitats de moltes persones estrangeres cegues o amb discapacitat visual amb residència legal a Espanya, especialment a menors, per a facilitar la seva inclusió educativa. Així, en el passat curs escolar es van atendre més de 600 alumnes estrangers en els diferents nivells educatius, procedents de 65 nacionalitats diferents.
Així mateix, durant 2023 es va autoritzar l'accés a diferents serveis que presta l'ONCE a un total de 102 persones estrangeres adultes de 34 nacionalitats, especialment en matèria de rehabilitació, comunicació i accés a la informació.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30