Només un centenar d'universitaris amb discapacitat van sortir d'Erasmus+ el 2017
Un total de 102 universitaris amb discapacitat es van formar a l'estranger gràcies al programa Erasmus + en 2017, un reduït nombre si es compara amb el total de participants que es va situar al voltant de les 40.000 persones en la mateixa data.
Preocupada per aquesta situació, Fundación ONCE portarà el tema fins seu IV Congrés Internacional 'Universitat i Discapacitat', que tindrà lloc a Madrid els propers 15 i 16 de novembre i que compta en el seu programa amb una taula rodona titulada 'Xarxes internacionals per l'educació inclusiva'.
Fundación ONCE articula des de fa temps ja diversos programes, com el programa 'Oportunitat al Talent'. La comissionada per a Universitat, Joventut i plans especials, Isabel Martínez Lozano explica que "des de fa cinc anys hem inclòs una categoria d'ajuda a la mobilitat i amb ella volem completar l'aportació econòmica que reben els estudiants amb discapacitat”.
D'acord amb les dades facilitades pel Servei Català per a la Internacionalització de l'Educació (Sepie), l'any passat hi va haver un total de 102 estudiants Erasmus+ amb discapacitat que van rebre algun tipus d'ajuda per necessitats especials en educació superior: 74, en la modalitat d'estudis i 28 fent pràctiques.
Martínez Lozano posa en relleu que Fundación ONCE treballa amb les universitats per promoure l'accessibilitat, tant pel que fa a l'accés al coneixement com a l'entorn físic, perquè no es produeixin situacions d'exclusió. "També portem a terme accions de sensibilització per incentivar els propis estudiants amb discapacitat perquè participin en programes com l'Erasmus+", assenyala. I per això, afegeix, "és essencial que hi hagi aliances com la que tenim amb la Federación Erasmus Student Network Espanya”.
En aquesta edició, que coincideix amb el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, l'objectiu general del congrés és constatar que l'educació superior i la universitat són motors de canvi per a la inclusió, donant així compliment al que disposa l'article 26 de la Declaració Universal, així com a l'article 24 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.
Així, es pretén posar en comú les experiències, bones pràctiques i investigacions més rellevants en matèria d'educació inclusiva, serveis d'atenció a la discapacitat, gestió de la inclusió, millora de l'ocupabilitat, accessibilitat universal i totes aquelles iniciatives i projectes relacionats amb la universitat i les investigacions científiques que tenen a veure amb aquest àmbit.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30